Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Gazdasági szakok, Kecskeméten: a jó döntés, ami egy éltre szól

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Pályaválasztás előtt álló gyermek szülőjének lenni nem könnyű.

Különösen nem az a jelenlegi helyzetben. A járvány teljesen kiszámíthatatlanná teszi a mindennapjainkat, sokunk megélhetését bizonytalanná téve. Ilyen helyzetben a pályakezdők elhelyezkedése szinte reménytelen.

 

Egyetlen esélyük marad: kivárni.

Persze a gyerekek talán örülnek is ennek. Addig is, amíg a járvány tart, kitolhatják a felhőtlen gyerekkor határait. A felelősség így az Ön kezében van: tegyen azért, hogy a gyermeke ne még további hátránnyal kerüljön majd ki a munkaerőpiacra, és amikor új esély nyílik az elhelyezkedésre, élni tudjon vele!

 

A siker kulcsa

A Covidnak köszönhetően börtönben élünk, de minél több a negatívum, annál fontosabb, hogy megtaláljuk azt a kevés pozitívumot, amit a helyzet tartogat nekünk. Ha már börtön: biztosan Ön is tudja, hogy mit csinálnak azok a rabok, akik hasznosan akarják tölteni a büntetésük idejét: tanulnak. Mert a tudás előnyt jelent azokhoz képest, akik nem tanulnak. Börtönben és börtönön kívül élőkhöz képest egyaránt.

 

Megéri továbbtanulni?

Biztosan van olyan helyzet, amikor nem. De most, amikor munkahelyet találni alig van esély, a tanulás viszont helyzeti előnyt nyújt a kivárással szemben, a válasz egyértelmű. És egyértelmű a továbbtanulás iránya is: olyan területet érdemes választani, ami biztos elhelyezkedési lehetőséget, jelentős induló jövedelmet tesz majd elérhetővé ez egyetem elvégzése után. Mint például a gazdasági szakok, Kecskeméten…

 

A járvány jön és megy. Mi maradunk. A Neumann Gazdaságtudományi Kara, Kecskeméten.