Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Gazdasági képzések, ösztöndíjjal - pótfelvételit hirdetett a Neumann GTK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar négy alap- és egy mesterszakon hirdetett pótfelvételi eljárást. dr. Pázmándi Kingát, a Kar dékánját kérdeztük arról, miért érdemes a kecskeméti képzéseket választani.

 

„A Neumann Gazdaságtudományi Kara az ország legnépszerűbb, legtöbbek által választott gazdasági képzéseit kínálja. A Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel, Kereskedelem és marketing valamint Nemzetközi gazdálkodás alapszakjaink mellett Kecskeméten a világ legértékesebbnek tartott üzleti mesterszakos diplomája, a Master of Business Administration (MBA) is megszerezhető, az egyetem speciális helyzetéből adódó, egyedülállóan kedvező feltételek mellett.” - mondja a dékán.

A pótfelvételi keretében az egyetemre bekerülő hallgatók már csak az önköltséges képzési formát választhatják: ez a gazdasági alapszakok esetében – ösztöndíj nélkül - félévente 240.000 Ft-os kiadást jelent. A Neumann speciális ösztöndíj programjainak köszönhetően azonban ez a költség a hallgató elért tanulmányi eredményétől függően jelentős mértékben, akár több, mint felére is csökkenhet. Arra is lehetőség van, hogy a hallgatók a duális képzési programba bekapcsolódva már egyetemi éveik alatt munkát vállaljanak: ez nem csak komoly szakmai gyakorlat megszerzését teszi lehetővé, de elhelyezkedési lehetőségeiket is javítja- miközben munkahelyüktől rendszeres havi juttatásban részesülnek.

„A Neumann GTK az ország egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági képzőhelye: a képzés 2016-os indulása óta az ide jelentkezők száma megnégyszereződött. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk azonban, hogy a szeptemberben átadásra kerülő, új, Izsáki úti campusnak köszönhetően még akár nagyobb számban is tudunk hallgatókat fogadni. Kecskemét, mint megyeszékhely és régiós központ az egyetemi továbbtanuláshoz különösen kedvező feltételeket kínál. A hallgatók számára a duális képzésen kívül is számos vállalati partner biztosít szakmai gyakorlóhelyet, az itt végzett, kvalifikált diplomások iránt igen jelentős munkaerő-piaci igény mutatkozik.”- erősíti meg dr. Pázmándi Kinga.

A Neumann János Egyetem gazdasági-üzleti képzéseire (alap- és mesterszakon egyaránt) elektronikusan, a felvi.hu felületén keresztül 2019. augusztus 7.-e 24.00 óráig lehet jelentkezni. A mesterszakos (MBA) felvételi vizsgára a kecskeméti GTK-n 2019. augusztus 13-án kerül sor: a pontos időpontról és a helyszínről a pótfelvételire jelentkezők közvetlenül kapnak majd értesítést.