Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Fókuszban az üzleti képzések – Január 14-én virtuális Nyílt nap a Neumann GTK-n

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Január 14-én nyílt napra várja az érdeklődő középiskolásokat és szüleiket a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az eseményre az on-line térben, a Teams alkalmazás segítségével kerül sor: 14.30-16.00 óra között az alapképzésekre vonatkozó tájékoztató várja a vendégeket, 17.00-18.00 között pedig az MBA mesterképzés mutatkozik be.

 

Mint arról már hírt adtunk, Egyetemünk és Karunk is ott lesz majd a január 21-23 között megrendezésre kerülő Educatio Nemzetközi Szakkiállításon- és Vásáron. – Az Educatio jó lehetőséget kínál arra, hogy Egyetemünket és képzéseinket a szélesebb közönségnek, az ország minden részéből érkező látogatóknak bemutassuk. A régiós iskolák részéről megfogalmazódott egy olyan Nyílt nap igénye is, melynek kifejezetten a Kecskeméten és a megyeszékhely vonzáskörében élők tájékoztatása a célja. Örömmel vettük az érdeklődést, s természetesen teljesítjük is a kérést: január 14-é,  ha virtuálisan is, de megnyitjuk a Karunk kapuit a látogatók előtt –  mondja dr. Pázmándi Kinga, a GTK dékánja.

 

A különböző technikai lehetőségek közül az oktatásban is alkalmazott Teams rendszert választotta a Kar az esemény lebonyolítására.  – A Teams nem csak a sokszereplős, a rendezők és résztvevők közötti interaktív kommunikációt lehetővé tevő konferenciák megtartására alkalmas, de az elmondottak illusztrálására is: a programban video bejátszásokat helyezhetünk el, tájékoztató anyagokat tehetünk közzé, és azok is elérik, akiknek az alkalmazás nincs előre telepítve, így mobilon, tableten, pc-n is velünk lehetnek – mondja dr. Kárpáti József, a Kar Dékáni Kabinetjének vezetője, aki arendezvény technikai lebonyolítását koordinálja.

 

A tájékoztató első, másfél órás blokkját a rendezők a képzésekről való átalános tájékoztatásnak szentelik. Dr. Tanács János egyetemi docens, a GTK Beiskolázási Kabinetjének vezetője változatos programot ígér. – Nagyon sok telefont, elektronikus levelet kaptunk az elmúlt hetekben, így elsősorban a leggyakrabban feltett, legtöbbeket érdeklő kérdésekre próbálunk majd választ adni. Miért érdemes, miért éri meg 2021-ben az egyetemi továbbtanulást, s ezen belül a gazdasági képzéseket választani; miben nyújt Kecskemét mást, többet, mint az ország más egyetemei? Mit jelent a mi felfogásunkban a minőségi, hallgatóbarát oktatás, mennyiben könnyíti meg a duális képzési rendbe való bekapcsolódás az egyetemi évek anyagi terheit, diploma után pedig az elhelyezkedést? Mitől egyedülálló ECO ösztöndíj programunk, amely az önköltséges hallgatóknak jelentős, 50 %-os vagy a fölötti kedvezmény, az államilag támogatott hallgatóknak készpénzes kifizetés formájában jelenik meg? Kinek javasoljuk a Felsőoktatási Szakképzés választását, s milyen előnyökkel jár, ha valaki nekivág ennek a négy szemeszteres egyetemi képzésnek? Természetesen az új Kecskeméti Kampusz épületének bejárása sem maradhat el – igaz, erre most virtuális videotúra keretében kerül majd sor.

Az eseményre január 14-én 14.30-tól ide kattintva lehet a Teamsbe bejelentkezni.

 

A 17 órakor kezdődő MBA-blokk házigazdája dr. Tóth Tamás dékánhelyettes, a Kar MBA programjának vezetője lesz. – Az MBA képzések iránti érdeklődés folyamatosan magas: a kecskeméti GTK az országos MBA indulása után már egy évvel toplista harmadik helyét foglalta el, s őrzi azóta is. Nem csak a rendes felvételi eljárásban jelentkeznek hozzánk nagyon sokan, de a nyári pót- és a keresztféléves felvételik során is. Az MBA – ezt egyre többen ismerik fel a hazai üzleti világban – mára szükséges belépővé vált a magasabb vezetői munkakörök ellátásához. Egy MBA diploma nem csak a karrierépítés szempontjából nagyon fontos, de jól jövedelmező befektetésnek is számít: megszerzése a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint 8-900.000 Ft körüli, vagy a feletti fizetésben kerül elismerésre. A tájékoztatón ezt a nem csak gazdasági végzettséggel rendelkezők számára ajánlott programot mutatjuk majd be, és szó lesz a képzés feltételeiről, vizsgarendszerünkről, s természetesen lehetőség lesz majd kérdések feltételére is.

Erre az eseményre 17.00 órától itt lehet a Teamsben bejelentkezni.

 

Dr. Pázmándi Kinga dékán és kollégái nem csak azokat várják a január 14-i Nyílt napra, akik még nem döntöttek a továbbtanulás irányáról, de azokat is, akik már elköteleződtek az üzleti szakok mellett: - Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tudunk majd újat mondani, kérdezési lehetőséget biztosítani. Aki pedig valamiért lemaradna a mostani programról, az Educatio szakkiállításon még találkozhat velünk!