Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Esély a sikerre - gazdasági szakok és Kecskemét

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Szeretnéd tudni, mit hoz a jövő?

Mi lesz mondjuk öt év múlva? Nem igazán vágod, ugye? Nem irigyellek. Nemsokára a nyakadba szakad a nagybetűs Élet, és még azt se lehet tudni, hogy az utcára kimehetünk-e egyáltalán. Ja, bocsika, azért ne kerülj utcára, ha érted, hogy mondom.

 

De akkor hogyan tovább?

Mindenhonnan azt hallani, hogy megszűnnek a munkahelyek a járvány miatt. Ilyen körülmények között, kezdőként munkát vállalni, vállalkozásba fogni szinte lehetetlen. Mihez is kezdhetnél magaddal?

 

A siker kulcsa

Tudod, mi a fő különbség a lúzer és a sikeres ember között? A lúzer mindenben csak a rosszat látja, így aztán azt kapja, amit érdemel. A sikeres ember a rosszban is a jó lehetőségét keresi. Ez az egyetlen esélye arra, hogy megtalálja.

 

Ez az esély most a Te kezedben van.

Itt a vissza nem térő alkalom, hogy előnyt csinálj a hátrányból. A járvány nem tart örökké, és amikor véget ér, azok lesznek versenyelőnyben, akik nem tétlenül várták, hogy jobbra forduljon a helyzet. Egy diplomának, különösen egy gazdasági diplomának sosem volt még akkora értéke, mint amekkora a járvány után lesz.

 

Szóval mi is lesz öt év múlva?

22-23 éves leszel. A Covid már csak egy rossz emlék. A járvány okozta válságot – mint minden válságot – gyors gazdasági növekedés követi. Gazdasági diplomával a zsebedben Te ezt már előre tudni fogod. Nem a lelátóról nézed majd, ahogy újraéled a társadalom, hanem Te magad leszel az újrakezdés motorja. Már pályakezdőként sikerre ítélve.

 

Asszem mégiscsak irigyellek. Nem a helyzetért, amiben vagy, hanem a lehetőségért, amivel élhetsz. Amivel élned kell. Ugye, élni fogsz vele?

 

A járvány jön és megy. Mi maradunk. A Neumann Gazdaságtudományi Kara, Kecskeméten.Jelentkezés mentéhez kattints IDE.