Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

ERASMUS+ projekt: nemzetközi konzorciumban nyert támogatást az NJE

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Egyetemünk is részt vesz abban a nemzetközi kutatói konzorciumban, mely 2018-as Erasmus+ program keretében meghirdetett felsőoktatási projektek keretében most jelentős pályázati támogatásban részesült.

 

A 2018 januárjában meghirdetett stratégiai partnerségre épülő felsőoktatási projektek célja innovatív tartalmak, gyakorlatok, módszerek kidolgozása, fejlesztése, már létező vagy új termékek bevezetése, innovatív ötletek megvalósításának elősegítése. Egyetemünk a győri Széchenyi István Egyetem által irányított, két évre tervezett programban olyan külföldi felsőoktatási intézményekkel együtt dolgozik majd együtt, mint a Politecnico di Milano (Olaszország), a Federal State Institution of Higher Education Moscow State University of Civil Engineering (Orosz Föderáció) Bauhaus-Universität Weimar (Németország) Technische Universiteit Eindhoven (Hollandia).

 Az innovációt elősegítő partnerségek támogatására 2018-ban az Erasmus+ program keretében 1 220 000 eurós keret állt rendelkezésre: az Egyetemünk részvételével tervezett "Strategic Partnership for the Establishment of an Innovative Approach in Workplace Management Education" kutatási pályázatot ebből több, mint 261 ezer euróval támogatják. Egyetemünkről a projekt  megvalósításában a Gazdaságtudományi Kar oktató és kutató munkatársai vesznek részt. Mint dr. Németh Edit, a Kar oktatási dékánhelyettese, a kutatási program egyik kari irányítója elmondta, a projekt egyik célja az, hogy a konzurciumban részt vevő partnereket egy igen jelentősen multidiszciplináris sajátosságokkal bíró területen, a munkahely menedzsment (workplace management) területén nemzetközi összehasonlításokat is lehetővé tevő primer és szekunder kutatásokat folytassanak. A munkahely menedzsment területének eddigi kutatási és oktatási felfogásától eltérően, most olyan konzorciumi csapatot sikerült kialakítani, amely azt a szakmában elsőként komplexen, műszaki, építészeti, ergonómiai és menedzsment szempontokat egyaránt figyelembe véve tudja értékelni. A meglévő és új kutatási eredmányek alapján a csapat olyan a mesterszintű képzési portfólióba illetszthető tantárgyat és kapcsolódó tananyagokat (papír alapú és innovatív e-learning) dolgoz ki, amely a szakterület nemzetközi szinten kimelekedő ismereteit és az új kutatási eredményeket foglalja össze.