Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Munkanapnak indult, felfrissülés lett belőle

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2017. november 10-én a Kecskeméti Katona József Gimnázium nyílt napján jártunk, hogy bemutassuk a Neumann János Egyetem új távlatokat nyitó gazdasági alapképzéseit és ösztöndíjrendszerét.

 

„Ez egy olyan gimnázium, ahol jó lehet tanulni. De ami igazán megkapó, ahogy itt körbenézek, hogy minden azt sugallja: a kiemelkedően magas országos továbbtanulási arány mellett is lehet pezsgő diákéletet élni” – összegezte Pázmándi Kinga, a Gazdaságtudományi Kar mb. dékánja.

 

A gimnázium felsőoktatási nyílt napján Rádi Orsi vezetett minket körbe és mesélt az érdeklődő volt gimis társaknak az egyetemi életről, lehetőségekről, duális képzésről. Karunk nyolc munkatársa tájékoztatta a továbbtanulni vágyókat a jövőre induló három alapképzéséről (gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel alapszak), a duális képzésről valamint az NJE GTK ECO ösztöndíjprogramról.

A GTK Dékáni Hivatalának és Hallgatói Irodájának munkatársait Suba Edina, Tarjányi-Horváth Flóra és Tordas Csilla képviselték, hiszen náluk jobban senki nem tud információt adni, amikor olyan részletek válnak fontossá, mint hogy hány kilométeres körzeten kívül jár a kollégium, vagy lehet-e a duális képzést biztosító vállalat budapesti.

„A 2018. őszi félévére a jelentkezési időszak tényleges startja még kissé odébb van, ám számunkra e folyamat ezzel a nappal elrajtolt. Ma vehettük először kézbe munkánk gyümölcsét: azokat a tájékoztató anyagokat, brosúrákat, plakátokat, amelyeken hetek óta dolgoztunk” – mesélik Bedzsula Bálint és Dénes Rita oktatók.

Tanács János, a Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszékének mb. tanszékvezetője szerint az ember eleinte fölöslegesnek érez minden olyan alkalmat, amikor ki kell mozdulnia az egyetem falai közül, mert az gondolja, hogy addig nem halad a szokásos teendőivel. Pedig egy ilyen kimozdulás jótékony hatással van az érzékekre, segít rácsodálkozni a felsőoktatási hétköznapok olyan egyszerű dolgaira, mint például, hogy egyetemen már nincsenek osztályok, nincsenek osztályhoz rendelt, otthonossá tett saját termek. Így aztán amikor felfrissült érzékekkel visszatér az egyetemi oktatás világába, akkor az újra ízesebb, színesebb, pompásabb lesz.  

„Reggel azt hittem, ez egy átlagos hétköznap lesz, de a program végére az irányunkban mutatkozó érdeklődéstől és a kollégákkal közös munkától annyira felvillanyozódtam, hogy akár csapatépítő tréningnek vagy rekreációs délelőttnek is betudhatnánk” – lelkesedik Magyar Mária marketing oktatónk.

Ha érdekelnek a képzéseink, szeretnéd jobban megismerni oktatóinkat és a lehetőségeket, amiket akár egyedülálló ösztöndíjprogramunk nyújt neked, látogass el nyílt napunkra, keresd fel honlapunkat vagy kövess minket Facebookon.