Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Egyetemi konferencia a tudományos megismerés sokszínűségének jegyében

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Huszadik alkalommal adott otthont a Neumann János Egyetem a magyar tudomány ünnepe alkalmából a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar rendezésében tartott AGTEDU konferenciának.

 

Megnyitó beszédében egyetemünk rektora, Dr. Fülöp Tamás arról beszélt, hogy a Magyar Tudományos Akadémia az „értékteremtő tudomány” gondolatot választotta az országos rendezvénysorozat mottójává. Evvel hívva fel a figyelmet arra, hogy a tudományok módszertani sokfélesége, a tudományos megismerés sokszínűsége olyan különleges értéket teremt, amely közös tudásunk, kulturális örökségünk része lesz. Ehhez kapcsolódik az AGTEDU konferencia, amely hosszú évek óta tölti be hivatását, hiszen az egyetem karain oktatott és kutatott tudományterületek sokszínűségét tükrözi az előadásokon keresztül.

Az ünnepélyes megnyitón adta át első alkalommal Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektor-helyettes az egyetem tudományos és művészeti díjait. A GTI fiatal oktatója címet Bedzsula Bálint egyetemi tanársegéd, a Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék tanszékvezető-helyettese nyerte el.

A plenáris ülésen még a városvezetés nevében Prof. Dr. Sztachó–Pekáry István,  az Értékmegőrzési Bizottság elnöke méltatta az eseményt. A plenáris ülés előadói között – többek között – karunk dékánja, Dr. Pázmándi Kinga is előadást tartott Digitalizáció, robotizáció, társadalom, jog címmel.