Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Egyetem X - rendhagyó video magazin képzéseinkről

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nem érte váratlanul a Neumann János Egyetemet a felsőoktatást digitális átállásra kötelező kormányrendelet, hiszen a koronavírus-járvány miatt a tanévet már eleve vegyes, egymást kiegészítő oktatási rendszerben kezdték meg - adta hírül az Egyetemünket fenntartó Alapítvány elnökének, Csizmadia Norbertnek tájékoztatása alapján, a BAON, a Bács-Kiskun megyei hírportál. A járványügyi korlátozások ugyanakkor a beiskolázási kampány közepén érték az egyetemet, így elmaradnak a további középiskolai látogatások és a nyílt napok: ezek pótlására EgyetemX néven digitális platformot hoznak létre, az otthonukba visszaszorult diákok számára pedig műsorokat készítenek.

 

Az EgyetemX videomagazin adása november 25-én került fel a népszerű közösségi video megosztó site-ra, a Youtube-ra, a műsor szerkesztő-műsorvezetője Árvai Zoltán, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kommunikációs vezetője volt. A 41 perces magazinban a Neumann egyes karairól meghívott vendégek - a GAMF-ról Halczmann Szilvia dékáni megbízott, a GTK részéről Kárpáti József, a Dékáni Kabinet vezetője, a KVK-tól pedig Ecseri Károly tanársegéd - a Kecskeméti Kampusz Tőzsdetojásában berendezett alkalmi stúdióban válaszoltak a riporter kérdéseire.

Ahogy a bevezetőben elhangzott, a rendhagyó magazinműsor célja a jövőre felvételizők tájékoztatása, a kecskeméti Neumann János Egyetemen való továbbtanulás melletti döntés elősegítése volt. Azt, hogy melyik kart, miért érdemes választani, a vendégek fejtették bővebben ki, az elmondottakat sok-sok képpel, video bejátszással illusztrálva. Az Egyetem „legfiatalabb” kara részéről Kárpáti József elsősorban a gazdaságtudományi képzések országos szinten kiemelkedő népszerűségére hívta fel a figyelmet, majd felfedte ennek okait is. A szakmunkás képzéssel és felsőfokú végzettséggel betölthető munkakörök között, mutatott rá, igen jelentős, esetenként közel 300 000 forintos különbség is lehet, a gazdasági sikerszakok versenyképes tudást, magas induló jövedelmet, biztos szakmai előmenetelt kínálnak. E szakok mindegyike elérhető a Neumann Gazdaságtudományi Karán is, méghozzá országosan is egyedülálló feltételek mellett: a Kar ECO ösztöndíj programjának köszönhetően a GTK-s diploma megszerzése sok százezer forinttal kerülhet kevesebbe, mint más egyetemeken, a duális képzésnek köszönhetően pedig a hallgatók szakmai gyakorlatra, s nem mellékesen endszeres jövedelemre is szert tehetnek.

 

A több iskolában máris „rendhagyó osztályfőnöki óra” keretében bemutatott műsor lezárásaként egy nyereményjáték is meghirdetésre került azok számára, akik a folytatást jelentő, az egyes karokról további részletesebb, tartalmasabb információt ígérő workshopokra regisztrálnak - ezt ide kattintva tehetitek meg.