Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Egy biztos pont a bizonytalanságban: NJE GTK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Ha mondanod kell három dolgot, amivel kapcsolatban folyton úgy érzed, hogy pokollá teszi az életed, mi lenne az? Hadd tippeljek: a COVID az első, a második a tanulás. A harmadik meg egyénenként változik, de szólj, ha tévedtem 😊

Mi mégis arra bíztatunk, hogy tanulj tovább. Miért tesszük ezt? Erre három szó a válasz:

 

Kiszámíthatóság, stabilitás, biztonság.

Diplomával a kezedben előre láthatod a jövőd. Sokszor fordult már sokat a Föld a tengelye körül, de egy dolog nem változik: a tudás versenyelőny. Amiatt még soha senkit nem ért hátrány, hogy tanultabb, mint mások. A fordítottja sokkal inkább igaz.

Voltunk mi is középiskolások, úgyhogy tudjuk jól:

 

tanulni sokszor nem fain.

Van jó oldala, de ugyanúgy van rossz. Viszont amit hosszú távon nyersz vele, az pótolhatatlan. Túllehetsz rajta most – vagy szívsz a hiányától később?

 

Kik azok, akiket nem vágott taccsra a járvány?

Akik hómofiszban is tudnak dolgozni. Korábban, ha valaki elment középiskola után mondjuk vendéglátózni, és jól csinálta, szétkereshette az agyát. Most erre esélye sincs. A maradandó, hosszútávú értékek veszik át a múló siker szerepét – ennek tudatában ezt előnyödre is fordíthatod.

És mi pontosan erre építünk.

 

A maradandóra, a kiszámíthatóra, a stabilitásra, a biztonságra.

Ami tegnap is érték volt, és ami holnap is érték lesz. Ami független attól, hogy járvány van-e, vagy hogy bármi más keresztezi-e a terveidet: a tudásra, ami a Tiéd lehet.

 

A járvány jön és megy. Mi maradunk. A Neumann Gazdaságtudományi Kara, Kecskeméten.