Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Tóth Tamás, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi docens, mb.gazdasági dékánhelyettes


Elérhetőség: toth.tamas [kukac] gtk.uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

 

Vállalati pénzügyek tudományterülettel foglalkozom oktatóként, kutatóként és számos vállalati projekt pénzügyi szakértőjeként is. Egyszer Pasteur így fogalmazott: „nincs olyan, hogy alkalmazott tudomány: csak olyan van, hogy a tudomány alkalmazása” valós problémákra - és éppen ez az a hozzáállás, amelyben hiszek.

A műszaki menedzser majd az MBA diplomámat, illetve PhD fokozatomat is a BME-n szereztem meg, ez utóbbit a gazdálkodás és szervezéstudományok területen. A vállalati pénzügyektől kezdve a pénzügyi piacokon át az üzleti tervezésig jó néhány tárgynak voltam eddig szakfelelőse és oktatója. Egyformán fontosnak tartom az átfogó ismereteket adó alapozó tárgyaimat, amelyeket rendszerint több százan látogatnak, és az erősen szakosodott specializált kurzusokat, amelyek elsősorban a jövő pénzügyi szakértőinek szólnak.

Elméleti oldalról jelenleg az üzleti gazdasági elemzések módszereinek egyesítése, a csőd előrejelzése, a személyi adózás hatásai és a projektek kockázatmenedzsmentje foglalkoztat. Gyakorlati oldalról pedig azokra a munkáimra vagyok a legbüszkébb, amelyekben a tudományos ismereteimet felhasználva sikerült előre mozdítani az akadozó vagy korábban valamiért holtpontra jutott projekteket (pl. a Magyar Postán kifejlesztett projektértékelési rendszer, az M43-as autópálya határmenti szakaszának megépítése, vagy a korábban szétesett budapesti M4-es metró projekt határidőre történő átadása).

 

Oktatott tárgyak:

Vállalati pénzügyek


 

Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések

A 4-es metró kivitelezési folyamataival és átadásával kapcsolatos kockázatelemzési rendszer és kockázati regiszter kidolgozása.

Az M8, M9, és M43 autópálya egyes szakaszaival kapcsolatos építési projektek teljes körű EU-s költség-haszon elemzéseinek elkészítése.

A Magyar Posta beruházási portfóliójának optimális összeállítását és az egyes projektek értékelését támogató pénzügyi rendszer kifejlesztése és bevezetése.