Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Tessényi Judit, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

egyetemi adjunktus


Elérhetőség: tessenyi.judit [kukac] gtk.uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem, ami előtte a Marx Károly, utána a Corvinus nevet viselte. Egy pénzügyi lízingszolgáltatónál kezdtem szakmai pályafutásom irodavezetőként és közben elvégeztem a JATE posztgraduális jogi képzését, így lettem szakközgazdász. Harmadik diplomámat a BGE Külkereskedelmi Karának Public Relations szakirányán szereztem, ekkor már a Szerencsejáték ZRT Szegedi Területi Igazgatóságán dolgoztam értékesítési osztályvezetőként. Következett az MBA, amit szintén Szegeden az SZTE Gazdaságtudományi Karán abszolváltam. 2008-ban kezdtem doktori tanulmányaimat, gazdaságpszichológia szakirányon Szegeden. A szerencsejáték szenvedély gazdasági és gazdaságpszichológiai aspektusait vizsgáltam. Doktori disszertációmat 2014-ben védtem. 2006-tól 2015-ig a Szerencsejáték ZRT-nél területi igazgatói beosztásban dolgoztam. Fenti diplomamunkáim szakmai témái:

  • kisvállalkozás támogatás
  • lízingszerződés és a lízing jogi szabályozottsága
  • a Szerencsejáték ZRT CSR tevékenységének fejlesztési lehetőségei
  • játékszenvedély

Szerencsét próbáltam a magánszektorban üzleti tanácsadóként, szerkesztettem tudományos magazint, foglalkoztam regionális marketingkommunikációval. 2021. júliusa óta erősítem a NJE-GTK csapatát a Marketing és üzleti kommunikáció tanszéken. Kutatásaim fókuszában jelenleg a CSR (Corporate Social Responsibility) és a gamifikáció állnak, de továbbra is figyelemmel kísérem a különböző szenvedélybetegségek hazai és nemzetközi alakulásának trendjeit és mutatóit valamint a szerencsejátékok regionális gazdasági vonatkozásait.

Legkomolyabb tudományos munkám eddig egy 500 fős börtönkutatás, amely során a fogvartás okai és a játékszenvedély közti kapcsolatot vizsgáltam 10 évet meghaladó időintervallumban. Az eredményekről a Statisztikai Szemle, a Börtönügyi Szemle, az Ügyészek Lapja és a Competitio számolt be.

A Neumann-on feladataim körébe tartozik a rendezvényszervezés, valamint a külső-belső kari kommunkikáció is.

Tagság:

Kari Foglalkoztatási Bizottság

Tudományos Diákköri Tanács

Oktatott tárgyak:

Marketing

 

Publikációk: MTMT