Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Szívós László, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi adjunktus, nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes


Elérhetőség: szivos.laszlo [kukac] gtk.uni-neumann.hu 

Bemutatkozás:

 

A Szolnoki Főiskola kereskedelmi szakán kontrolling szakirányon végeztem. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán külgazdasági szakon oklveleveles közgadász végzettséget szereztem. Pályámat a Szolnoki Főiskola Pénzügy és Számvitel Tanszékén kezdtem, majd 2008-tól 2016-ig a BME GTK Pénzügyek Tanszékén oktattam számviteli és kontrolling tárgyakat magyar és angol nyelven. Oktatói éveim során jelentős tapasztalatot szereztem nemzetközi hallgatók oktatásában és számos alkalommal vendégoktatóként külföldi egyetemeken taníthattam. A BME Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában szereztem meg doktori fokozatomat. Doktori értekezésem a könyvvizsgálók csalási kockázatbecslési eljárásainak empirikus vizsgálatával foglalkozott.

REFA kontrolleri képesítéssel rendelkezem és bejegyzett tagja vagyok a világ legnagyobb nemzetközi számviteli szakmai szervezetének az ACCA-nak (Association of Chartered Certified Accountants). Oktatói tapasztalataim mellett trénerként és tanácsadóként dolgozom. Könyvvizsgálókat és számviteli szakembereket készítek fel angol nyelven az ACCA nemzetközi számvitel (F7 Financial Reporting) és teljesítménymenedzsment (F5 Performance management) vizsgáira. Számviteli és kontrolling tanácsadóként jelentős tapasztalatot szereztem vállalati kontrolling rendszerek kialakításában, teljesítmény menedzsment rendszerek és vezetői információs rendszerek fejlesztésében.

 
 
 

Oktatott tárgyak:

Számvitel alapjai (angol és magyar nyelven is)

Számvitel II. (angol és magyar nyelven is)

Vezetői számvitel (angol és magyar nyelven is)

Kontrolling és elemzés

Pénzügyi számviteli elemzések

Pénzügyi és számviteli informatika


 

Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések

Szakképesítések: ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) képesítés és tagság 2013, REFA nemzetközi kontroller 2002

Díjak: BME Pro Progression Díj 2015, BME GTK Dékáni Dicséret 2014