Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Dr. Somosi Ágnes, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi adjunktus


Elérhetőség: somosi.agnes [kukac] gtk.uni-neumann.hu Bemutatkozás:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem Nemzetközi gazdálkodás BA diplomát, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem el a Marketing MSc szakot, és ezzel párhuzamosan CEMS Master’s Degree in International Management szakot is. Pályámat a gyógyszeripari marketing területén kezdtem, majd a bank szektorban végzett üzleti tanácsadási projektet követően főként az FMCG szektorban és a telekommunikációban dolgoztam.

Közel 6 év iparági tapasztalat után 2013-ban kezdtem meg doktori tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Tanszékén, ahol 2018-ban szereztem meg doktori fokozatomat. 2016-ban a Bécsi Gazdaságtudományi Egyetemen (Wirtschaftsuniversität Wien) kutattam, amellyel 2018-ban megkaptam az Európai Marketing Akadémia (EMAC) „Best paper of the conference based on a doctoral work” díját is. Fő kutatási témám a szolgáltatásmarketingen belül a szolgáltatáskivezetés sikerességének mérése fogyasztói reakciókon keresztül és ezzel összefüggésben a marketingstratégia kialakítása. Tanácsadóként elsősorban marketingkutatási és marketingstratégiai projektekben veszek részt. 

2016 óta tanítok a Neumann János Egyetemen Marketinget, Fogyasztói magatartást és Marketingkutatást tárgyfelelősként, utóbbit MBA szinten egyaránt. Emellett a Budapest Corvinus Egyetem Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központjában (DSG) Marketinget és Marketingkutatást tanítok németül. Oktatói munkám során fontosnak tartom, hogy a hallgatók az elméleti keretrendszert vállalati példák alapján megfelelő gyakorlati tudáson keresztül sajátítsák el, amelyet a későbbiekben munkájuk során hasznosítani tudnak. Emellett mentortanárként, Kompetencia Portfólió oktatóként, TDK és egyéb versenyekre való felkészítő tanárként igyekszem szakmailag támogatni a hallgatókat, és részt venni a tehetséggondozásban, valamint a karriermenedzsmentben.

  

Oktatott tárgyak:

Fogyasztói magatartás

Kompetencia portfólió

Marketing

Marketingkutatás


Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések

2018: Best Paper of the Conference Based on a Doctoral Work- European Marketing Academy (EMAC); Somosi, A., Stiassny, A., Kolos, K.: Customer retention drivers in case of service elimination and post-elimination customer behavior: An empirical investigation in telecommunications

2018- Agtedu Konferencia: szervezőbizottsági tag

2017-2018- az NJE GTK mentortanára

2017-2019- MNB Pénzügyek Felsőfokon verseny felkészítő tanára

2016: Visiting Researcher ösztöndíj; Stiftung Aktion Österreich- Ungarn

2011: Huawei Innovative Leaders of Tomorrow ösztöndíj

2007: GE Foundation Scholar-Leader ösztöndíj