Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Karcsics Éva, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

főiskolai tanár, a gazdálkodási- és menedzsment alapszak szakfelelőse


Elérhetőség: karcsics.eva [kukac] gtk.uni-neumann.hu Bemutatkozás:

Első diplomám (TF, pedagógia) megszerzése után több évig vállalkozó voltam, elsősorban rendezvényszervezéssel foglalkoztam. A vállalkozási ismereteket először autodidakta módon sajátítottam el, de hamarosan két egyetemet (GATE, PTE) is elvégeztem, hogy az üzleti tudományok kitanulásával lehetőségeimet megsokszorozzam. A vállalkozás elméleti ismereteinek és gyakorlati tapasztalatainak ötvözése volt a későbbiekben alapja vállalkozási és szervezetfejlesztési tanácsadói tevékenységemnek.

Felsőoktatási pályafutásomat már ezen tapasztalatokkal a hátam mögött kezdtem, az ELTE-n, ahol számos nemzetközi projektben vehettem részt. Amikor felkértek, hogy közreműködjek egy magánintézmény, az Általános Vállalkozási Főiskola működésének előkészítésében, örömmel vállaltam. A sikeres akkreditációt követően itt köteleztem el magam hosszútávra. Végigjártam a ranglétrát, több évig voltam tanszékvezető, szakfelelős, voltam tagja Főiskolai Tanácsnak és számos bizottságnak. 2012-ben doktoráltam a BME Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában. Doktori értekezésemben a sikeres vállalkozók és közgazdász végzettségű menedzserek kompetenciaprofiljait alkottam meg.

Oktatói munkám középpontjában a hallgató sikeressége áll, melynek kulcsát a naprakész szakmai tudás átadásában, másrészt az ún. „soft” kompetenciák fejlesztésében látom. Ehhez kapcsolódón számos sikeres pályázatot írtam, szakmai programot fejlesztettem, vezettem. (Portfólió-módszer, tehetséggondozás stb.)

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy 2016-ban Kecskemétre hívtak, az akkor előkészületben lévő Gazdálkodási- és menedzsment szak oktatójának és részese lehetek egy innovatív, korszerű, versenyképes gazdasági kar építésének.

  

Oktatott tárgyak:

Vállalatgazdaságtan

Emberi erőforrás gazdálkodás

Karriertervezés

Kompetencia-Portfólió


Publikációk: MTMT