Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. György László, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi docens


Elérhetőség: gyorgy.laszlo [kukac] gtk.uni-neumann.hu


 

Bemutatkozás:

 

Diplomáimat 2003-ban a budapesti Corvinus Egyetemen és 2004-ben Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen) szereztem, majd 2008-ban a BME-n egészítettem ki Master of Business Administration (MBA) végzettséggel. Doktori címemet is a BME-n szereztem, A társadalmi felzárkózás egyes gazdaságpolitikai aspektusai című értekezésemmel.

Az egyetemen gazdaságpolitikát és nemzetközi politikaelméletet tanítok. Vallom, hogy az egyetemen csakis gyakorlati háttérrel érdemes tanítani. Cselekvő idealizmusom ezért 2002-ben a Századvéghez vezetett. Az ország első számú kormányzati tanácsadó cégénél vezető közgazdászként segítem a szakpolitikai kutatásokat a stratégia alkotás, az innováció, az oktatáspolitika és számos egyéb izgalmas területen. Azt gondolom, feladatunk, hogy minden kihívásra legyen egy vagy inkább több megoldási javaslatunk és ezt a tudást szeretném átadni hallgatóimnak is.
2017 novemberében megjelenik első olyan könyvem, amely nem tankönyv, hanem ismeretterjesztő munka, Egyensúlyteremtés, a gazdaságpolitika missziója címmel.
2017 áprilisa óta a PADMA igazgatójaként veszek részt a Neumann János Egyetem építésében. Hiszem, hogy olyan egyetemet építünk Kecskemétnek és az egész országnak, amelyre pár évtized távlatából visszatekintve méltán lehetünk büszkék.
Szabadidőmben gyermekkori álmom megvalósulásán dolgozom: Három nevű zenekarommal próbálok, koncertezem, CD-t adok ki.Oktatott tárgyak:

Gazdaságpolitika

Nemzetközi politikaelmélet

 

Publikációk: MTMT