Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Gyökér Irén, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi docens


Elérhetőség: gyoker.iren [kukac] gtk.uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

 

Mérnök közgazdászként végeztem a Drezdai műszaki Egyetemen. Kandidátusi (MTA) és a PhD fokozatot (BME) a közgazdaságtudomány területén az emberi erőforrások ráfordításai témakörben szereztem. 45 éves oktatói munkám során a BME-n sok oktatásszervezési (pl.alapító igazgatója voltam az angolul tanitott MBA képzésnek) és vezetői feladatot láttam el, számos tárgyat dolgoztam ki és tanítottam (magyarul és angolul is), a tárgyak közül a legjelentősebb a szervezeti viselkedés és az emberi erőforrások menedzsmentje volt. Kutatói, szakmai munkát intenziven ez utóbbi területen végeztem. Érdeklődésem fókusza a humán tőke vizsgálata, értékelése, fejlesztése. A képzés minden szintjén, az alapszaktól a mesterképzéseken át a doktori képzésig oktattam, voltam specializáció vezető, végzett és végzős doktoranduszokat konzultáltam, biráltam más intézményekben is. Meggyőződésem, hogy a szervezeti siker kulcsa az ember, ezért a menedzsmentnek minden olyan kihívása érdekel, amely az emberek (beosztottak és menedzserek), valamint a szervezetek hatékony és eredményes munkáját érinti.


  

 

Oktatott tárgyak:

Menedzsment alapismeretek I.-II.

Emberierőforrás menedzsment

Szervezeti viselkedés és Emberi erőforrás menedzsment.

 

Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések:

Társszerkesztőként több éven át gondozom a magyar nyelven megjelenő Harvard Businessmanager folyóiratot (2002-2011).

Pályám során számos megbízásos, tanácsadási, kutatási tevékenységben vettem részt, elsősorban menedzsment és szervezeti problémák megoldásában.

17 éven át vezettem a menedzsment szakcsoportot. Vezető oktatóként kivettem a részem a fiatalok fiatal oktatók képzéséből, fejlesztéséből, a doktori iskola munkájából specializáció vezetőként (2007-9, BME GK), törzstagként (2009-13, BME GTK), a doktori iskolák oktatójaként, és témavezetőként (7 doktorandusz), bírálóként, bíráló bizottsági tagként.

Minden oktatott tárgyban végeztem tudományos tevékenységet. Szűkebb szakterületemen a szakma elismert képviselője vagyok.

Az MTA Vezetés és Szervezéstudományi Bizottság tagja 2008-2012

Az MTA Gazdálkodás Tudományi Bizottság tagja 2012-

CEEMAN (Central and Eastern European Management Association) alapítója és vezetőségi tagja (1992-től)