Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Dr. habil Fülöp Tamás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

DR. habil FÜLÖP TAMÁS, PHD

Oktatók

főiskolai tanár, rektor


Elérhetőség: rektor [kukac] uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

Felsőoktatási tanulmányaimat bölcsészettudományi és neveléstudományi képzési területeken folytattam. Egyetemi oklevelemet és tudományos minősítésemet a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem meg. Kutatásaim alapvetően a politika, gazdaság- és társadalomtudományi szakmai területhez, valamint a településfejlesztés- és közigazgatástörténet, illetve a családtörténet-kutatás, a közösségszervezés, a közművelődés témaköréhez kapcsolódnak.

Felsőoktatási pályámat a Szolnoki Főiskolán kezdtem meg. Szerepet vállaltam az oktatás- és tananyagfejlesztés, a hallgatói tehetséggondozás, a tudományszervezés terén, illetve közreműködtem az intézményi akkreditációs eljárásokban. Országos és regionális intézményvezetői tapasztalatokra a közgyűjteményi területen tettem szert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár igazgatójaként (2008-2013), valamint a Magyar Nemzeti Levéltár megyei levéltárakért felelős főigazgató-helyetteseként (2013-2016). 2016 óta dolgozok a kecskeméti Neumann János Egyetemen, ahol 2016-2017 között tudományos rektorhelyettesi feladatkört láttam el, majd 2017-2019 között a Pedagógusképző Karon dékáni megbízást töltöttem be. 2019 óta a Neumann János Egyetem rektora vagyok. Szakmai vezetőként, megvalósítóként több hazai és nemzetközi pályázatban is részt vettem, illetve szakmai, tudományos szervezetben, köztestületben, szerkesztőbizottságokban is feladatokat láttam el. 2021-től a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola oktató tagja vagyok.

 

Kutatási területek:

Kutatásaim alapvetően a gazdaság- és társadalomtudományi szakmai területhez, a gazdaság-, politika- és eszmetörténet témakörökhöz kapcsolódnak, ez egészült ki a településfejlesztés- és közigazgatástörténettel, illetve a közösségszervezés, a családtörténet, a közművelődés és a társadalmi tőke tematikáival.

 

Oktatott tárgyak:

Gazdaságtörténet, társadalomtörténet, filozófiatörténet, kultúra- és művelődéstörténet, kereskedelem- és vendéglátás történet, közigazgatástörténet, EU ismeretek, kutatásmódszertan.

 

Publikációk: MTMT