Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Dombi Ákos, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi docens


Elérhetőség:dombi.akos [kukac] gtk.uni-neumann.hu


 

Bemutatkozás:

 

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomáztam 2003-ban. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában kezdtem el doktori tanulmányaimat. 2013-ban szereztem doktori fokozatot. 2006 és 2017 között a BME-GTK Pénzügyek Tanszék oktatója voltam. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Összehasonlító Gazdaságtan Tanszék mb. tanszékvezető egyetemi docense, illetve a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Tudásközpont egyetemi docense vagyok.

Többször töltöttem hosszabb időt külföldön kutatási ösztöndíj keretében (Universita di Pisa 2005-2006, Universitaet Wien 2006, Freie Universitaet Berlin 2016). Fél évet tanítottam a Freie Universitaet Berlin-en (2016). Jelenleg több nemzetközi projektben/kutatásban veszek részt a Freie Universitaet Berlin-nel, a Poznan University of Economics and Business-szel, illetve a Seoul National University-vel kooperációban.

Főbb kutatási területeim közé a gazdasági fejlődés és növekedés, illetve a kelet-közép-európai országok gazdaságpolitikája tartozik. Ezeken belül is három témára fókuszálok: 1. A gazdasági fejlődés mély történelmi és kulturális gyökerei, illetve azok különböző hatásai napjaink gazdasági-társadalmi kimeneteire, 2. Az állami szerepvállalás lehetőségei a poszt-szocialista országok gazdasági felzárkózásában, 3. A gazdasági növekedés és az államadósság kapcsolata.

 

Oktatott tárgyak:

Gazdaságpolitika

Ökonometria


 

Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések:

ERŐS GYULA DÍJ (2005) – Pályamű: A gazdasági fejlődés és a megtakarítások összefüggései

Bírálati tevékenység Web of Science folyóiratoknál: Eastern European Economics, Acta Oeconomica, Applied Economics Letters