Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Dr. Csőke Rita

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi tanársegéd


Elérhetőség: csoke.rita [kukac] gtk.uni-neumann.hu


Bemutatkozás:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem jogász szakon, summa cum laude minősítéssel. Később a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán kitüntetéses MBA oklevelet is szereztem. A BME GTK Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában pedig egészen frissen, 2019-ben abszolváltam a doktori képzésemet.

Jogászi pályafutásom első évtizedét túlnyomó részt a magánszférában, a banki szektorban töltöttem. Ezt követően váltottam a közszférára, amikor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezető jogtanácsosa lettem. Később a munkaügyi-humán terület vezetésével is bővült a feladatköröm. Nem régen (csak 2015-ben) léptem oktatói pályára.

Oktatási területem a munkajog, A tanítás során fontosnak tartom, hogy hallgatóim a gyakorlati életükben jól alkalmazható alapvető tudást szerezzenek közérthető formában, jó hangulatban, sok beszélgetés, közös gondolkodás eredményeképpen, megértve egy-egy fontos szabály értelmét, célját, használatát. Célom, hogy eddigi több, mint két évtizednyi aktív jogászi munkám tapasztalatából a lehetőségekhez mérten a legtöbbet továbbadjam hallgatóim számára, támogatva őket a saját sikeres pályafutásukban.

Kutatási területem a felsőoktatás minőségmenedzsmentje – nagyon leegyszerűsítve arra keresem a választ, hogy mi befolyásolja, hogy jó lesz-e az oktatás egy egyetemen.

  

Oktatott tárgyak:

Üzleti jog II. – MBA szakon

 

Publikációk: MTMT

 

Eddig megszerzett szakmai jártasság, gyakorlottság, igazolható elismertség

2019.   „A Műegyetem Kiváló Oktatója” díj - BME

2018.   BME Oktatók Hallgatói Véleményezése 2017/2018. tanév őszi félév – 7. hely (BME GTK 1. hely)

2017.   BME Oktatók Hallgatói Véleményezése 2016/2017. tanév tavaszi félév – 3. hely (BME GTK 1. hely)

2017.   BME Oktatók Hallgatói Véleményezése 2016/2017. tanév őszi félév – 3. hely (BME GTK 1. hely)

2015.   Rektor Dicséret – BME

2013.   Sztoczek József Díj – BME