Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Díjátadó Budapesten - hallgatónk a legjobbak között

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

„Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” címmel rendezett ötletpályázat nyerteseit nyilvános sajtótájékoztató keretében köszöntötték a Magyar Nemzeti Bank budapesti Szabadság téri épületében 2019. június 20-án, csütörtökön. A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karát Dr. Tanács János tanszékvezető, a helyi döntő operatív szervezője képviselte.

 

Az immáron harmadik alkalommal, a Magyar Nemzeti Bank fővédnökségével szervezett ötletpályázat célja olyan kreatív alkotások létrehozása volt, amelyek a magyar fogyasztók pénzügyi kultúráját és pénzügyi tudatosságát fejlesztik. A versenyben az NJE-n kívül öt egyetem vett rész: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem. A helyi döntőt június 12-én tartották egyetemünk kecskeméti campusán, ahol az NJE GTK oktatói zsűrije és az MNB szakértői közösen értékelték a beérkezett pályamunkákat.

Dr. Szívós László, a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese a helyi döntő főszervezőjeként a verseny kihívás jellegét hangsúlyozta, hiszen az idei feladat különösen nehéz volt a szakmai megalapozottság és a vizuális produktum kettős elvárása miatt.

Dr. Pál Tamás, a GTK Közgazdaságtan és Üzleti Jog Tanszékének vezetője, a kari oktatói zsűri elnöke úgy fogalmazott, hogy az idén tulajdonképpen nem is egy, hanem két feladatot kellett egyszerre megoldaniuk a pályázóknak. 

A regionális döntőt megnyerő Varga Bence, az NJE GTK 3. éves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója kapott meghívást a június 20-án, csütörtökön az MNB imponzáns budapesti központjában nyilvános sajtóesemény keretében megtartott díjátadójára. A sajtótájékoztató keretében röviden bemutathatta pályamunkájának szakmai anyagát, valamint a díjnyertes videót. Tanács János, a kar Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszékének vezetője képviselte az egyetemet az eseményen, és elmondása szerint Varga Bence munkája elismerést váltott ki a többi díjazottból, a jelenlévő társegyetemi oktatókból és az MNB munkatársaiból is.

 

A június 12-én megtartott döntő végeredménye:

  1. Varga Bence, NJE GTK gazdálkodási és menedzsment képzés, 3. évf., 500.000 ft
  2. Janik Júlia, NJE GTK gazdálkodási és menedzsment képzés, 1. évf., 300.000 ft
  3. Rádi Balázs, gazdálkodási és menedzsment képzés, 3. évf., 200.000 ft
  4. Riedl László, Somogyi Bence, gazdálkodási és menedzsment képzés, 1. és 2. évf.
  5. Csányi Dániel, Pöszmet Vivien, Zámbó József, gazdálkodási és menedzsment képzés, 2. évf.