Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

„Digitális láncreakció” és „Logichat”

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hallgatóink 2019-ben is részt vettek a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) kongresszusán – az eseményről kollégánk hozott tudósítást.

Az Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) „Digitális láncreakció” mottóval, immáron 27. alkalommal rendezte meg az éves, nagy kongresszusát Siófokon, amelyen a kecskeméti Neumann János Egyetem, gazdálkodási és menedzsment szakos, logisztikát tanuló hallgatói és oktatójuk, Dr. Viharos Zsolt János is részt vettek.

 

Az Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusa, országos hírű, hazánkban a szakterületén kiemelkedő esemény, nagyszámú résztvevővel, a legkülönbözőbb iparágakból, vállalatoktól, munkahelyi pozíciókból. Az MLBKT immár sokadik évben nyújt térítésmentes részvételi lehetőséget 100, logisztikus hallgató számára, a háromnapos kongresszus teljes első napján. Ezen a napon vettek részt a kecskeméti Neumann János Egyetem, gazdálkodási és menedzsment szak-os, logisztikát és vállalatirányítási rendszereket tanuló hallgatói és oktatójuk, Dr. Viharos Zsolt János is. A tavalyi kongresszushoz képest a nap felépítése lényegesen megváltozott: a hallgatók részt tudtak venni a nyitó és plenáris előadásokon, amelyet Dr. Chikán Attila, az MLBKT társelnöke moderált: Jaksity György a Concorde Igazgatóságának elnöke „Dülöngő bika” mottóval a világgazdaság globális alakulásáról és a lokális hatásokról tartott nagyon érdekfeszítő előadást, majd Prof. Dr. Szöllősi-Nagy András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem/UNESCO-IHP Kormányközi Tanácsának elnökhelyettese a „Globális vízválság vs. digitális vízgazdálkodás: kockázatok és lehetőségek”-ről számolt be, széleskörű kontextusba helyezve a nagyon is aktuális témakört. A plenáris előadások után közvetlenül diákok prezentációi következtek, akik az idén immáron 20. alkalommal meghirdetett Lőrincz Péter Diplomamunka Pályázat friss nyertesei voltak, a 21 pályázó közül.

A nap második részében a hallgatók a célzottan számukra szervezett, vállalati vezetőkkel folytatott, ún. „Logichat” kerekasztal beszélgetésen vettek részt, ahol kerekasztal beszélgetések formájában olyan kérdéseket feszegetek, amelyek segítenek, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a választott szakmájukban. A „Logichat” nagyon jó lehetőség volt a még aktív hallgatók számára, hogy sok esetben első számú vagy szakterületi, vállalati vezetőkkel találkozhassanak és beszélgethessenek. Erre a beszélgetésre és a résztvevő vezetőkből is, hallgatóink előre felkészültek, olyan kérdésekkel és gondolatokkal, mint pl.:

 • „Hogyan lehet biztosan sikeresen szerepelni az állásinterjúkon?”
 • „Optimalizálási felület keresése a szállítmányozás során.”
 • „Mert folyamatfejlesztéssel foglalkozik, illetve jó lenne tudni, hogy egy nő hogyan boldogul manapság a vezetők között.”
 • „Melyek a legnagyobb kihívások egy fiatalnak, akik beszerzési munkakörben tevékenykednek?”
 • „Szeretnék többet megtudni azokról a vállalatokról, amiket már ismerek.”

A nap utolsó részében hallgatóink a vállalati szakemberekkel együtt vehettek részt a délutáni előadásokon, amelyek az alábbi tematikus szekcióban zajlottak:

 • Gyógyszer nyomon-követés
 • Intelligens logisztika
 • Adat-Modell-Folyamat
 • Lean folyamatok
 • E-kereskedelem
 • Picking megoldások
 • Piacképes tudás

A hallgatók közösen, autóval utaztak el Kecskemétről a kongresszus helyszínére, Siófokra, az elegáns Azúr hotelba és késő este mindenki rendben, élményekkel feltöltődve ért haza.

 

Hallgatóink közvetlenül a kongresszus után megfogalmazták élményeiket:

„A rendezvény egy jól szervezett, maradandó élményt nyújtó esemény, mely számos lehetőséget rejt mind tudástágító, mind kapcsolatépítési szempontból. Jó szívvel tudom ajánlani minden érdeklődőnek.”

 „A tapasztalataimat, illetve a konferencián való részvétel előnyeit egyébként szívesen megosztanám a jövendőbeli szakosodókkal vagy elsőévesekkel, mert nagyon kellemes élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhatnak és láthatnának többet a tanulmányaik jelentőségéről gyakorlati oldalon is, amit, mint kiderült, továbbra is hiányolnak az egyetemre járók.”

„Az előadások összképe felvázolt egy olyan társaságot, amihez úgy látom érdemes lenne felérni.”

„Az előadók kétségtelenül kiváló, gondosan felkészült szakemberek, akik az aktuális témákat több nézőpontból bemutatva fejtették ki érdekes, és egyben lebilincselő előadásmódban, szórakoztató körítéssel.”

„Számomra nagy élmény volt az egész konferencia. Az egész légkörnek a hangulata nagyon jó és színes volt.  Érdekes előadásokon vettünk részt. Finomat ebédeltünk.”

„A LogiChat különösképpen élvezetes volt, tényleg nagyon kötetlen, személyes beszélgetések voltak. Az első körben Hegedűs Ádámhoz kerültem, akit be is jelöltem és tényleg nagyon nyitott volt Ő is és mi is.”

„Összességében egy hatalmas élmény volt és beszéltük is a többiekkel, hogy akár jövőre is szívesen eljönnénk és részt vennénk a programokon.”

„Köszönettel a lehetőségért!”


Köszönjük első sorban az MLBKT-nek, valamint a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának ezt a lehetőséget! Jövőre ugyanitt!

 


Szerző: Dr. Viharos Zsolt János Neumann János Egyetem, Kecskemét, Gazdaságtudományi Kar, oktató: „Gazdaságinformatika”, „Értékteremtő folyamatok menedzsmentje” és „Készletgazdálkodás, logisztika, vállalatirányítási rendszerek” tárgyak; Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), tudományos főmunkatárs.

Fotók: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság hivatalos Facebook-oldala, https://www.facebook.com/logisztika.hu/?tn-str=k*F