Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Deliné dr. Pálinkó Éva, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 egyetemi docens, tanszékvezető


Elérhetőség: deli.eva [kukac] gtk.uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

 

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Általános Közgazdasági Karán szereztem diplomát, majd egyetemi doktori fokozatot.  Adótanácsadói és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel rendelkezem. Elsősorban egyetemi oktatónak tartom magam. Több mint harminc évet töltöttem az egyetemi oktatásban a BME-n. Legfőbb büszkeségem az a több ezer hallgató, aki reményeim szerint az előadásaimon sajátította el a vállalati pénzügyek alapjait. Ami a tudományos pályámat illeti, PhD-met a BME-n írtam a pénzügyi válság, a csőd, csődelkerülő eljárás témakörében. Máig is ez az egyik fő kutatási területem, de emellett különböző kutatási projektekbe bekapcsolódva foglalkozom a vállalati pénzügyek egyéb kérdéseivel, így például a közösségi források allokálásának kérdésével az EU-ban, vagy a kereskedelmi hitelezés hazai gyakorlatának vizsgálatával. Publikációim jegyzett hazai és nemzetközi folyóiratokban jelentek meg. Örömmel tölt el, hogy tankönyveimet, mint például a Szabó Mártával közösen írt Vállalati pénzügyek alapjai könyvet és Példatárat hosszú évek óta széles körben használják a magyar felsőoktatásban. Ugyanis igaznak érzem magamra nézve John Dewey amerikai filozófus megállapítását, mely szerint „az oktatás nem az életre készít fel: az oktatás maga az élet.”

 

 

 

Oktatott tárgyak:

Vállalati pénzügyek

Vállalat és projektértékelés

Vállalati pénzügyi elemzések

 

Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések:

Tudományos projektek:

„ E-tanítási kultúra és digitális tartalomfejlesztés a BME-n” projekt 2012-2013.
tananyagfejlesztés (Pálinkó É. – Tóth T.: Vállalati pénzügyek)

Kutatóegyetem – TÁMOP projekt, 2010-2012.

Társadalmi diszkontráta alkalmazása a közösségi projektekben

A társadalmi diszkontráta meghatározásának elmélete és az Európai Unióban alkalmazott gyakorlata

Innovációkutatás

EU 5. Keretprogram – RECORD projekt-2002. „A kelet-közép európai K+F központok feltérképezése- Az Európai Kutatási Térség fejlődési lehetőségei”

OM –2002. „Az Európai Unió új keretprogramjában való sikeres magyar részvételt előkészítő K+F potenciál…”

OM –1999/2000. „Az Egyetemi K+F szerepe az innovációs folyamatokban- A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem példája”