Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Csak a nyelvvizsga hiányzik az egyetemi felvételihez? Segíthetünk!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2019-től lényeges változásra kell számítani a felsőoktatási felvételi rendszerében: egy, legalább középfokú nyelvvizsga teljesítése előfeltétellé válik. Ha a kecskeméti felsőoktatási intézménybe jelentkeznél, de hiányzik még a nyelvvizsga, ez a lehetőség biztosan érdekelni fog!

 

A Neumann János Egyetem 2019 júliusában és augusztusában nyelvvizsga felkészítő nyelvtanfolyamokat hirdet azoknak a kecskeméti középiskolásoknak, akik 2019/20-as vagy 2020/21-es tanévben „első helyes” egyetemi jelentkezésüket Kecskemétre adták be. A felvételihez szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő program a város Önkormányzatának támogatásával jöhetett létre.

A tanfolyamok a Neumann János Egyetemen lesznek, azok szervezéséről és lebonyolításáról a nyelvvizsgáztatásban is nagy gyakorlattal rendelkező kecskeméti Pedagógusképző Kar gondoskodik. Miután a tanfolyami az Önkormányzat biztosítja, részvétel az érdeklődők számára ingyenes, a felvehető tanulók száma azonban nem korlátlan. Érdemes tehát minél korábban jelentkezni.

A tanfolyamon való részvétel feltétele egy jelentkezési lap kitöltése, amit - a szükséges mellékletekkel együtt - vagy személyesen kell legkésőbb 2019. július 15-ig a Pedagógusképző Karon (Kecskemét, Kaszap utca 6-14.) leadni, vagy az e célra biztosított on-line jelentkezési felületen benyújtani.

A jelentkezőknek - szülői megerősítéssel - nyilatkozniuk kell arról, hogy a 2019/20-as vagy a 2020/21-es tanévben a felsőoktatási jelentkezési eljárás során a kecskeméti Neumann János egyetem egyik szakját kívánják első helyen megjelölni, a felvételhez szükséges államilag elismert középfokú nyelvvizsgával pedig még nem rendelkeznek. Szükséges továbbá egy iskolai igazolás is - ez innen tölthető le. E dokumentumokat személyes leadás esetén a jelentkezési laphoz mellékelni kell, elektronikus benyújtás esetén pedig PDF vagy JPG fájlként a jelentkezési felületen kell feltölteni. Ezt követően kerül majd sor - külön értesítés alapján - a csoportbeosztó teszt megírására.

A tanfolyamokra július második felében és augusztusban napi 4 órában, kéthetes turnusokban, a csoporttal egyeztetett időpontban kerül majd sor. Az órákat nyelvvizsgáztatásban jártas tanárok tartják. A részvételi lehetőség minden olyan középiskolás számára nyitott, aki a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára, Kertészeti és Vidékfejlesztési Karára, Pedagógusképző Karára vagy Gazdaságtudományi Karára kívánnak jelentkezni.

Pázmándi Kinga, a GTK dékánja jó szívvel ajánlja a lehetőséget mindazoknak, akik a kar Gazdálkodási és menedzsment, Nemzetközi gazdálkodás, Kereskedelem és marketing, Pénzügy és számvitel valamint a GAMF-al közös képzésben kínált Műszaki menedzser nappali alapszakjaira kívánnak jelentkezni. „Úgy gondolom, ez a kéthetes, intenzív felkészítő nem csak azoknak nyújt jelentős segítséget, akik már a nyelvvizsga küszöbén állnak, de azoknak is, akik hosszabb távon, már a 2020-as felvételiben gondolkodnak. Jó lehetőség arra is, hogy kipróbálják, milyen ’egyetemi polgárnak’ lenni, csoportban együtt dolgozni, vizsgára felkészülni. Reméljük, sokan élnek majd a lehetőséggel, mely az országosan is legnépszerűbb gazdasági szakokra való bejutást, a helyben való továbbtanulást sok kecskeméti fiatal számára teszi majd könnyebben elérhetővé.

A nyári nyelvtanfolyamról további információ a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán kérhető, a GTK alap- és mesterképzéseiről pedig mba@gtk.uni-neumann.hu  címen lehet érdeklődni.