Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

dr. Tanács János, PhD

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

egyetemi docens


Elérhetőség: tanacs.janos [kukac] gtk.uni-neumann.hu

 

Bemutatkozás:

 

A BME Gépészmérnöki Karán végeztem, majd a Külvárosi Tankör Alapítvány Középiskolában tanítottam matematikát és természetismeretet. A BME Technika-, Mérnök- és Tudománytörténet Doktori Iskolában szereztem meg a doktori fokozatomat. Két fő kutatási témám közül az egyik a Bolyai-geometria története, amelyet fogalmi, matematika-módszertani és társas megismerési szempontokból kutatok. Üzleti kommunikációs kutatási területem az érveléselmélet- és gyakorlat, a tárgyalástechnika valamint a kríziskommunikáció kérdéseihez kapcsolódik.  Kiemelt figyelmet szentelek a jogi viták érveléselméleti tanulságainak, különösen az oknyomozó-tényfeltáró újságírással kapcsolatos perek érveléstechnikai tanulságai foglalkoztatnak. Oktatási profilomba az érveléstechnika és a tárgyalástechnika mellett az előadás- és meggyőzésechnika oktatása is beletartozik, amelyet a graduális szabadon választott tárgyaktól a doktori képzés tárgyaiig változatos formában művelek.

Hosszú évek óta tartok céges tréningeket, amelyeken üzleti kommunikációs tudásom az üzleti és mérnöki szféra képviselőinek adom át. Vezérelvem, hogy az elmélet tapasztalat nélkül üres, de a tapasztalat elmélet nélkül vak.

 

Oktatott tárgyak:

Üzleti kommunikáció

Érvelés- és tárgyalástechnika


Publikációk: MTMT

 

Szakmai jártasság, kitüntetések:

2013 BME Rektori Dicséret
2011 „A Kar Kiváló Oktatója”, BME-GTK
2007 „A Kar Kiváló Oktatója”, BME-GTK
2005 Bolyai-plakett, „Kiemelkedő minősítésű Bolyai-ösztöndíjas tevékenység”
1999 „Oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerése”, Magyar Tudományos Akadémia Pedagógus Kutatói Pályadíja