Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Szakjainkról röviden

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A kecskeméti Gazdaságtudományi Kar képzései iránti érdeklődés évről évre folyamatosan nő, mára a hazai gazdasági felsőoktatásban sikerült országos elismertséget kivívnia.  Kecskeméten a legnépszerűbb gazdasági és üzleti alapszakok mindegyike választható - 2022-es rendes felvételi eljárás keretében.


A siker fő titka az oktatás magas színvonalában és a Kecskemét által kínált egyedülálló oktatási körülményekben rejlik. A Kar rangos, főként egyetemi tanárokból és magasan kvalifikált egyetemi docensekből álló tanári gárdája nem csak a gyakorlatorientált oktatásban szerzett évtizedes tapasztalatokat, de jelentős tudományos elismertséggel is rendelkezik. Oktatóink számos szakmai szervezetben is betöltenek vezető tisztségeket.

 

A Kar büszke kiváló, a szakmai munkában és tudományos diákköri konferenciákon részt vevő, vagy épp a kultúra vagy sport terén jelentős eredményeket elért hallgatóira, hazai és nemzetközi projektekben elért sikereikre. A GTK Hallgatói Képviselete nem csak a hallgatói élet megszervezésében és az érdekképviseletben tölt be jelentős szerepet, de aktívan közreműködik rendezvényeink lebonyolításában és a közös programok megvalósításában is.

 

A NJE GTK 2020 őszétől a 21. századi igényeket minden szempontból kielégítő Kecskeméti Campusának épületében négy alap- és két mesterszakot indít:

 

A Neumann Gazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, valamint kereskedelem és marketing alapképzési szakjait a GTK ECO ösztöndíj programja és a duális képzésbe való bekapcsolódás lehetősége teszi még vonzóbbá.

Mesterszakjaink közül országosan is kiemelkedik a legelismertebb üzleti diplomát adó, magyar nyelvű MBA (Master of Business Administration), mely a régió üzleti életének legkiválóbb képviselői közül sokakat vonzott magához, hallgatóinak számát tekintve pedig már 2019-re a vidéki egyetemek közül az első, országosan a harmadik helyet szerezte meg.

Nemzetközi irányultságú szakjainkon Magyarország és Európa számára képzünk gazdasági és pénzügyi szakembereket, menedzsereket - az új Kecskeméti Campusnak köszönhetően páratlan működési feltételek között.

 

Felsőoktatási szakképzés