Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Biztos életpálya, magas jövedelem: gazdasági szakok Kecskeméten

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Az idei pótfelvételi eljárásban a kecskeméti üzleti képzések négy - nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy-számvitel, kereskedelem és marketing – alapszakkal, a magyar nyelvű MBA mesterszakkal, felsőoktatási szakképzésekkel várják a leendő hallgatókat. Az Gazdaságtudományi Kar az ECO ösztöndíjat elnyerő alapszakos hallgatóknak a tandíj felét elérő támogatást, a duális képzésbe bekapcsolódottaknak pedig tanulás melletti pénzkereseti és szakmai gyakorlat szerzési lehetőséget, biztos életpálya-modellt kínál - mindezt egy dinamikusan fejlődő, pezsgő ritmusú, élhető,  szerethető nagyvárosban.

 


A képzések első évében, az alapozó tárgyak összefésülésével a kecskeméti GTK biztosítja a hallgatóknak, hogy később szakosodhassanak, akár az egyes szakok közötti váltással is. A friss gazdasági diplomások az informatikus végzettségű pályakezdőkhöz hasonló bérért dolgoznak, így a közgazdász diploma hamar megtérülő befektetéssé válhat. A különleges oktatói gárdának köszönhetően Kecskeméten jól szervezett keretek közt, a legnívósabb hazai gazdasági képzőhelyekkel versenyképes szakmai tudás elsajátítására van lehetőség.

Az Oktatási Hivatal által összegyűjtött adatok szerint egy gazdasági végzettségű frissdiplomás kevesebb, mint 4 hónap alatt talál végzettségének és érdeklődésének megfelelő munkát. Az alföldi régiókban átlagon felüli igény mutatkozik a gazdasági szakokon végzett, felkészült menedzserekre, marketing, és pénzügyi szakemberekre, akik végzettségük folytán a keresett szakmák országos rangsorában a harmadik helyet foglalják el.

A Kecskemét mellett döntő fiatalok nem csak a legnépszerűbb és a munkaerőpiacon legkeresettebb gazdasági szakok közül válogathatnak, de megfizethető áron jó körülmények között tudnak majd élni, tanulni, szórakozni is. Az itteni albérlet piac ajánlatai kedvezőek, a kínált lakások színvonalasak. 55 négyzetméteren – a lakás beosztásától függően már külön szobában – kényelmesen elfér két egyetemista, így a költségek osztódnak, a bérleti díj 45-55 ezer forintra mérsékelhető. A hallgatókat a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumában 16 ezer forintért - az önköltséges képzésben részt vevők pedig jelenleg havi 25 ezer forintért lakhatnak.

Az egyetemi diploma megszerzésének költségei más szempontból is igen kedvezőek Kecskeméten. A teljes képzés során több, mint félmillió forintos kezdeményt jelentő ECO ösztöndíj programban való részvétel feltételeit illetően a legfontosabb információkat tartalmazó tájékoztató megtalálható a kar honlapján.

 


 

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPSZAK

Azoknak ajánljuk, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni, kiemelkedő jövedelemre szert tenni. 

 

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPSZAK

 Az egyik legáltalánosabb, legátfogóbb, legnépszerűbb gazdálkodástudományi alapszak.

 

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPSZAK

Azoknak ajánljuk, akik már az alapszakos tanulmányaik végén a pénzügyekre specializált, piacképes tudást szeretnének, mindezt a hagyományosan igen ól fizetett a pénzügyi-számviteli területen.  

 

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPSZAK

Sokszínű ismereteket kapnak a hallgatók, a marketingen és az üzleti kommunikáción van a hangsúly. Az itt végzettek gazdasági szféra kifejezetten kreatív területeitől a multik értékesítéssel foglalkozó osztályain át bárhol megállják a helyüket.

  

MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION (MBA) MESTERSZAK (MAGYAR NYELVEN)

Az MBA diploma a világ legismertebb, legnagyobb szakmai presztízzsel bíró üzleti diplomája. A kecskeméti Neumann GTK MBA képzése páratlan sikertörténet: az országos toplistán a vidéki egyetemek közül máris az első helyre került, és hazai viszonylatban is előkelő helyet foglal el.