Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Biztonsággal befektetni - az MNB szakmai előadása a Neumann János Egyetemen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az International Organization of Securities Commissions (IOSCO) az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi a hat földrészen átívelő World Investor Week (WIW) nevű programját, amelyben az MNB, mint a hazai pénzügyi tudatosság fejlesztésének kiemelt szereplője és a Bank együttműködő partnereként a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara is részt vesz.

 

Az egyhetes, 2018. október 1-7. között megtartásra kerülő eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos befektetésre, a befektetők oktatásának és védelmének fontosságára. A programhoz tavaly 52 ország szervezete csatlakozott, és az első visszajelzések szerint idén is hasonló intenzív érdeklődés kíséri a kampányt. A résztvevő szervezetek a befektetők védelme és az oktatás elősegítése érdekében tájékoztató füzeteket adnak ki, workshopokat, konferenciákat, tematikus webtartalmak készítését vállalják.

Mint dr. Szívós László, a GTK vállalati kapcsolatokért és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese elmondta,  az eseménysorozat keretében az MNB tematikus előadásokat rendezését vállalta, Karunk pedig a téma fontosságára, aktualitására és képzéseinkhez való közvetlen kapcsolódására tekintettel örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Dr. Garádi Péter Rodrigo, az MNB vezető fogyasztóvédelmi szakértője személyében a Magyar Nemzeti Bank magas szintű előadót biztosított az október 3-án megtartásra kerülő, várhatóan egy órás előadásra. Az előadás - emelte ki a dékánhelyettes - mindenképpen hasznos lesz majd hallgatóinknak: az ott szerzett ismereteket saját életükben is fel tudják majd használni, s tanulmányaikhoz is szolgáltathat fontos, életből merített információkat.

A szervezők minden érdeklődő hallgatót és oktató kollegát szeretettel várnak az október 3-án, 13.00 órától, a Kiselőadóban megtartásra kerülő előadásra.