Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

"Azt vallom, hogy az ember egész életében tanul és fejleszti magát"

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Karunk gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatója, Fodor Evelin, aki számos területen áll helyt. A GTK Hallgatói Képviseletének Diákjóléti Bizottsági elnöke, duális képzésben vesz részt és az MNB leányvállalatánál, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Kereskedési és Üzletfejlesztési Igazgatóságán elemző gyakornok munkatársként tevékenykedik, valamint a Kar nemzeti felsőoktatási ösztöndíjasa. De hogy a szakmai bemutatkozásán továbbmenjünk, Evelin a hallgatói szabadidős tevékenységek körét is erősíti, mivel ingyenes latin fitness órákat tart az egyetem dolgozóinak és hallgatóinak.

 

Evelin, kérlek, oszd meg velünk a titkod és az időmenedzsment terén használt praktikáidat.

Mindig is nyitott voltam a világ felé, sok minden érdekelt, de az egyetemen ez az érzés még inkább felerősödött bennem. Azt vallom, hogy az ember egész életében tanul és fejleszti magát. Egyrészt ezért is próbálok részt venni az egyetemi életben, másrészt pedig sokan motiváló hatással voltak rám, akár a családom, akár oktatóim körében, a tánc világában, a munkában, vagy a Hallgatói Önkormányzatban, ezért hiszem, hogy érdemes az emberekkel foglalkozni, segíteni őket. Azt gondolom, hogy sokkal könnyebb az időnket menedzselni úgy, hogy mindig van teendőnk, mindig vannak új álmok, amelyeket valóra szeretnénk váltani.

 

A HÖK következő nagy rendezvénye a gólyabál lesz, november 21-én. Milyen feladatok hárulnak rád, rátok? Mesélnél a szervezésről és az eseményről?

Mivel ez a Hallgatói Önkormányzat egyik legfontosabb rendezvénye, ezért rengeteg szervezést, ötletelést és csapatmunkát igényel. Azt elárulhatom, hogy az idei gólyabálra számos újdonsággal készülünk a résztvevőknek, kezdve a bál témájával, amely nem más, mint Hollywood. Igyekszünk évről-évre izgalmas témákat kitalálni, a mostani az én ötletem volt. A filmes világnak megfelelő, egyedi dekorációval, selfie-box-szal, vörös szőnyeggel, bálkirály és bálkirálynő választással, valamint kellemes vacsorával várjuk a kedves vendégeket a Három Gúnár Rendezvényházban. A hangulatért az élő zenét játszó Party Maffia, valamint a sokak által ismert és kedvelt DJ-páros, a Shaveless felel majd.

 

Duális hallgatóként az MNB leányvállalatánál, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Kereskedési és Üzletfejlesztési Igazgatóságán elemző gyakornok munkatársként tevékenykedsz. Az egyetemen tanultak és a gyakorlatban elsajátított tudás mennyire segíti egymást a való életben?

Az egyetemen nagyon jó alapokat kapunk, amit a duális partnereknél magasabb szintre fejleszthetünk. A minőségi oktatásnak köszönhetően a nagyobb kihívást jelentő feladatokat is sikerül megoldanom, persze ebben rengeteg segítséget kapok a Kereskedési és Üzletfejlesztési Igazgatóságon a mentoromtól és munkatársaimtól.

 

A SmartUniban olvastam, hogy latin fitness órákat tartasz az egyetemen. Hogy kezdődött ez a része az életednek? Milyen sűrűn tartasz órákat és kiket vársz az alkalmakra?

A 2018-as tanévben Dr. Fülöp Tamás rektor úr segítségének köszönhetően lehetőséget kaptam, hogy az egyetem Pedagógusképző Karán ingyenes Latin Fitness órákat tarthassak minden kedves érdeklődő egyetemi hallgató és munkatárs számára. Ugyan az órákon kis létszámban vettünk részt, de a különböző egyetemi rendezvényeken annál nagyobb létszámban és lelkesedéssel csatlakoztak a hallgatók a táncos programokhoz, melyet ezúton is szeretnék megköszönni nekik. Az egyetemi rendezvényeken mindenkit szívesen látok, akik szeretik a zenét, a táncot, vagy csak egy kis feltöltődésre vágynak. Amennyiben lesz igény a heti rendszerességű órákra, természetes szívesen várom majd újra az érdeklődőket. A latin táncok iránti szeretetem gimnáziumi éveim során alakult ki, ugyanis a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium spanyol-magyar kéttanítási nyelvű tagozatára jártam, ahol oktatóim nemcsak megtanítottak spanyolul, de meg is szerettették velem a spanyol és a latin-amerikai kultúrát. Ebben az időszakban kezdtem el latin zenét is hallgatni, valamint salsa és társastánc órákra járni. Nagyon motiváló volt számomra, ahogyan az táncoktatók vezényletével emberek százai mozdultak meg és érezték jól magukat – köztük én is –, ebből az élményből szerettem volna átadni egy kicsit a hallgatóknak és az egyetemi munkatársaknak. Oktatói végzettséggel nem rendelkezem, inkább csak hobbi szinten, illetve magam és mások szórakoztatására vállalom ezeket a programokat.