Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

„Azt tanácsolom a gólyáknak: ne féljenek a tanároktól kérdezni!”

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Oskolás Bence, Karunk diplomás hallgatója, akivel egyetemi éveiről, jövőbeni terveiről és a felvételi előtt állók döntéshozataláról beszélgettünk.

 

Miért a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karát választottad továbbtanulásod helyszínéül?

Érettségi után mindenképp gazdasági vonalon szerettem volna továbbtanulni. Kecskemétiként úgy gondoltam, a legjobb választás a városban akkor induló gazdasági kar lesz. Most nyáron végeztem el a képzést, és visszagondolva, akkor a legjobb döntést hoztam meg.

 

Tanulmányaid alatt sok tantárggyal találkoztál. Mit mondanál azoknak, akik félnek esetleg a matematikától, vagy a „számolós” gazdasági tárgyaktól? Tényleg olyan félelmetesek?

Általános és középiskolában nem voltam jó matekból, ezért egy kis félelemérzettel kezdtem el az egyetemen a matekot. A Neumann János Egyetemen nagyon segítőkész tanárok oktatják a matekos tárgyakat, így azok teljesítése kevesebb gondot okozott számomra, mint középiskolában.

 

Volt valami „megküzdési stratégiád”, trükköd, amivel a „mumus” tárgyakat teljesíteni tudtad?

Mint említettem, itt, az egyetemen nagyon segítőkész tanárok oktatnak, így az lenne a tanácsom a gólyáknak, hogy ne féljenek tőlük kérdezni. Számukra nincs rossz kérdés. Ez egyetemen a hallgatótársaimmal is mindig segítettünk egymásnak a nehezebb tárgyak elvégzésében. Mára ez már az MKT-nak, a Magyar Közgazdasági Társaság Egyetemünkön működő ifjúsági szervezetének köszönhetően „intézményesítve” is lett: a vizsgaidőszakokban mindig van a nehezebb tantárgyból korrepetálás, ahol diákok segítenek diákoknak az adott tantárgy elsajátításában.

 

Diplomamunkádat a GTK felvételikampányáról írtad. Kutatásod során milyen következtetésre jutottál, ami a 2021-es felvételi jelentkezésről szóló döntés előtt álló diákoknak esetleg segíteni tud?

Úgy gondolom, a Kecskeméten létrejött gazdasági kar pár év alatt országszintű elismerésre tett szert. A hallgatói élet a többi nagy, hírnevű egyetemhez képest kiemelkedő. Az oktatói gárdának és a hallgatói közösségnek köszönhetően mindenki időben el tudja végezni a képzést. Az egyetem nem csak elméleti, hanem kiváló gyakorlati tudást is kínál, mely a munkaerőpiacon nem utolsó szempont.

 

Itt a nyár, kezedben a diploma. Merre tovább? Mik a jövőbeni terveid?

Augusztustól kezdek egy vállalatnál, mint marketinges, de megyek mesterképzésre is. Az alapképzés jó elméleti alapot adott arra vonatkozóan, hogy hogyan is kell egy jól működő, értékteremtő vállalkozást csinálni, így terveim közt szerepel egy vállalkozás alapítása is.