Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Az OKPV regionális fordulójának Karunk adott otthont

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny regionális fordulóját március 1-én a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán tartották. A verseny ezen fordulójában 90 csapat vett részt.

 

Pénteken lezajlott az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) regionális fordulója, amely során már az országos döntőbe jutás volt a tét. A verseny ezen fordulójában 90 csapat vett részt, akik az ország 8 különböző pontján prezentálták, hogyan döntenének József Nádor helyében. A kecskeméti régió helyszínének a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara adott otthont, a versenyzőket dr. Tanács János tanszékvezető köszöntötte. A versenyzők két divízióra osztva mérkőztek meg egymással, végül pedig mindkét divízióból az első helyezett juthatott tovább, a második helyezettek közül pedig a zsűrik közösen döntöttek benyomásaik, illetve a prezentációk alapján. Az első divízió versenyzőit Domokos Klára és Révész Lilla zsűrizték, a második divízió csapatainak értékeléséért pedig Csányi Borbála és Bedzsula Bálint feleltek.

"Az értékelők munkáját nehezítette, hogy a diákok nagyon felkészülten érkeztek, és profi prezentációkat mutattak be. Az eset megoldásához ügyesen ötvözték erős történelmi tudásukat a menedzsment módszerekkel. A csapatok a prezentációk összeállításakor pedig nemcsak a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazták, de olykor humorukkal is személyesebbé tették az előadásukat. A versenyzők módszerhasználata és prezentációs technikája üzleti környezetben is megállta volna a helyét" - mondta Bedzsula Bálint karunk oktatója.

Az eredmények kihirdetésére az ebédszünet után került sor. A kecskeméti régió résztvevői közül a Fal Utca Rókái, Luna Vallis és az Utóvédek csapatokkal találkozhatunk majd az országos döntőben, ahol már egy négy napos dublini útért folyik a küzdelem.

 

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

 

A továbbjutott csapatok adatai:

Fal Utca Rókái: Balázs Marcell, Glasenhardt Kristóf, Medvegy Dalma; Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

Luna Vallis: Gyurik Zita, Hadi Noémi, Hüvös Dorka; Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Utóvédek: Szilassi Ábel, Jáger Balázs, Nagy Ábris; SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola