Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Az MBA diplomáról

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Az MBA diploma értéke

Az Master of Business Administration (MBA) a világ legismertebb és legelismertebb mester szintű közgazdász végzettsége. Népszerűsége főként abban rejlik, hogy a menedzsment és üzleti tudományok elméleti alapjainak és gyakorlati kérdéseinek oktatásával a gazdasági jellegűtől eltérő alapvégzettséggel rendelkezőket is kiválóan felkészíti az sikeres gazdálkodási, üzleti döntésekre, menedzseri feladatok ellátására. A világ vezető cégeiben a menedzserek többsége rendelkezik MBA diplomával és bízik a kapcsolódó tudás értékében.

Az MBA-képzés alapcélja olyan szakemberek képzése, akik az üzleti élet minden fontosabb területén, a megszerzett ismereteik birtokában képesek a vállalkozások eredményes működését és fejlődését szolgáló stratégiai szemlélet kialakítására. Ismerik a nemzetközi gazdaság fő tendenciáit, felismerik a piaci és társadalmi környezet adta korlátokat és lehetőségeket, képesek az emberek vezetésére, szervezetek, vállalkozások tevékenységeinek irányítására.

Az MBA végzettség a hazai felsőoktatási rendszer szerint gazdaságtudományi mesterképzés, azaz egyetemi képzettségi szint, az itt végzettek – bármilyen alapdiplomával érkeztek - „közgazdász MBA szakon” megnevezésű diplomát kapnak.


MBA diploma Kecskeméten?

A Neumann János Egyetem az elmúlt években dinamikus fejlődési pályára állt, ami óriási változást hozott a kecskeméti gazdaságtudományi képzésben is. A Gazdaságtudományi Kar megalakulásával klasszikus „Business School” jellegű képzési portfólió várja a hallgatókat Kecskeméten, melynek különlegesen értékes eleme a magyar nyelvű Master of Business Administration (MBA) képzés.

A Neumann János Egyetem MBA mesterképzése államilag akkreditált. Programunkat hivatalosan felülvizsgálták és engedélyezték, diplomáinkat Magyarországon és a világ legtöbb országában automatikusan elfogadják. Képzésünk megfelel az MBA képzések általános nemzetközi sztenderdjeinek, így a European Quality Link (EQUAL) European MBA Guidelines követelményeinek is.