Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

A siker kulcsa a motiváció

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

"A munkaadók tudják, hogy „kész emberek” ritkán találhatók a munkaerőpiacon és a meglévő tudás is gyorsan elavulhat." - Gyökér Irén tanárnővel beszélgettünk emberi erőforrás menedzsmentről.


Mi az a motiváció, ami mindenképpen elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a szakmájában?

A siker alapvető feltétele, hogy az ember kihívó célokat tűzzön ki a maga elé, elkötelezetten, kitartóan és örömmel dolgozzon azok eléréséért. Úgy érezze, hogy munkájával értéket teremt mások és saját maga számára. Szóval önbizalom és teljesítménymotiváció.

 

A humán tőke értéke folyamatosan változik. Mitől lesz értékes egy munkaerő, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy kapkodjanak a munkavállalóért a cégek?

A humán tőke értéke alapvetően két tényezőtől függ. Egyrészt, mennyire alkalmasak, képesek a munkatársak a szükséges feladatok megoldására, másrészt mennyire motiváltak az eredményes és hatékony munkavégzésre. A munkaadók tudják, hogy „kész emberek” ritkán találhatók a munkaerőpiacon és a meglévő tudás is gyorsan elavulhat. De a képességek fejleszthetők, ezért azt vizsgálják, hogy az igényelt kulcskompetenciák mellett a jelentkező mennyire tud azonosulni a szervezet céljaival, kultúrájával, mennyire motivált a magas teljesítmények elérésére és a folyamatos tanulásra. Ha egy jelentkező ezt tudja hitelesen megjeleníteni, nyert ügye van.

 

 

A szervezeti siker kulcsa az ember. Mitől lesz hatékony és eredményes egy szervezet munkája?

Egyszerűen fogalmazva: a szükséges fizikai, pénzügyi és információs erőforrások mellett vezetői és munkatársi kiválóság.

 

Remélhetőleg az NJE GTK-n végzettek jelentős része a diploma szerzést követően vezetői beosztást fog betölteni. Milyen tulajdonsággal rendelkezik egy jó vezető?

Nehéz erre tömören válaszolni, mert minden szervezet más vezetői kompetenciákat igényel, nincs „ideális” ember. Egy jó vezető rendelkezzen a szükséges konceptuális, humán és szakmai képességekkel, igazodva a vezetési szint, a tevékenységi kör, beosztottak érettsége és a szervezet életciklusa kontingenciáihoz. És mindenek előtt, tisztelje munkatársait, tudatosan törekedjen a bennük rejlő tehetség és belső hajtóerő kiaknázására a szervezet céljainak elérése érdekében. A közös siker a legnagyobb motivációs erő!