Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

A legszebb kecskeméti menyasszony - karunk hallgatója, Szabó Gyöngyi

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szabó Gyöngyi, harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatónk, aki nem csak tanulmányaiban, de az élet számos területén kiválóan megállja a helyét. Néhány hete pedig a Hírös.hu és a 4. Dream Day esküvőkiállítás közös nyereményjátékát, amelyen a legszebb menyasszonyt keresték, nyerte meg. Gyöngyivel tanulmányairól, hobbiról, és időmenedzsmentről beszélgettünk.

 

Néhány hete a Hírös.hu és a 4. Dream Day esküvőkiállítás közös nyereményjátékát, amelyen a legszebb menyasszonyt keresték, megnyerted. Ehhez szívből gratulálunk! Elárulsz pár részletet a versenyről, a díjátadóról?

Hatalmas meglepetésünkre, a Hírös.hu oldalán találtunk egy nyereményjátékot, amely számunkra pont aktuális volt. A játék keretein belül olyan menyasszonyok jelentkezését várták, akik még nem találták meg a menyasszonyi ruhájukat, de már készülnek az esküvőre. A Sophia Loretta Exklusive Menyasszonyi Ruhaszalon jóvoltából lehetőség nyílt egy ingyenes menyasszonyi ruhabérlésre, amelynek köszönhetően én is beneveztem a játékra. A menyasszony jelöltekre online, a Hírös.hu oldalán lehetett szavazatokat leadni. Az eredményhirdetés a 4. Dream Day esküvőkiállításon, a Sheraton hotelben történt.

Hálásan köszönöm mindazoknak, akik szavaztak rám, hozzásegítettek a sikerhez, ugyanis a „Menyasszonyok legszebbike szépségversenyt” én nyertem meg 4.267 szavazattal. A díjat a divatbemutató keretein belül vehettem át a ruhaszalon által biztosított gyönyörű ruhában. A háttérben profi sminkesek és fodrászok tevékenykedtek, köszönöm az ő munkájukat is! A divatbemutató ékszereit biztosító OhMyPearl design by GLORIA, ékszereket készítő cég felkeresett, s Glória felajánlásával az esküvőn viselhetem az általam választott egyedi kiegészítőket.

Egyszerre két szakot is végzel a Neumann János Egyetemen. Egyik a Gazdaságtudományi karon található gazdálkodási és menedzsment szak, a másik pedig a Pedagógusképző kar tanítói szak. Mennyire nehéz összeegyeztetni ezeket?

Így van, 2016-ban elkezdtem a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi kar első évfolyamával indított gazdálkodási és menedzsment szakot, majd 2017-ben lehetőségem volt, hogy ugyanezen az egyetemen más szakot is tanulhassak, ez a Pedagógusképző karon található tanítói képzés. Utóbbi szakon egyszerre két irányba is orientálódtam, az általam választott tevékenység a magyar, illetve zenei műveltségi terület. A zenei műveltségi terület csak nappali tagozaton indult, délutáni órákban. Itt jelentkezett az óraütközés problémája, melyet gyorsan sikerült megoldani.

Végzős hallgatóként jelenleg a kötelező szakmai gyakorlatomat töltöm az általam választott Hilti Szerszám Kft.-nél, mint kontrolling gyakornok. Nagy örömömre szolgált, hogy egy barátságos közeg fogadott, egy olyan közösség, amely által sikeres lehetek a szakdolgozatomat illetően.

 

Kérdezték már többen, hogy mennyire nehéz összeegyeztetni mindezt?

Véleményem szerint nem a nehézség mértékét kell szem előtt tartani, hanem folyamatosan koordinálni kell azt az irányvonalat, ahova el szeretnék jutni a célom elérése érdekében. Akárcsak a vállalatok életében a kontroller, akinek a legfőbb célja, hogy a vállalati kultúrával azonosulva képes legyen támogatni a szervezet különböző célkitűzéseit.

Mi kell ahhoz, hogy egy jó tervet megálmodjunk, megfogalmazzunk, megvalósítsuk, majd a végén büszkén hátra dőlve azt mondhassuk, hogy elvégeztük a feladatot? Albert Einstein idézete nagyon jó választ adhat az alábbi kérdésre, mely így szól:

„A fejlődéshez két dolog kell: fáradhatatlan kitartás, és az a készség, hogy olyasmit is el tudjunk vetni, amibe pedig sok időt és munkát fektettünk be.”

Ha ezt az idézetet magunkévá tudjuk tenni, akkor nincs olyan akadály, amely megnehezítené a kitűzött célunkat, céljainkat. Mint leendő pedagógus, fontosnak tartom, hogy példát mutassak a gyerekeknek, s megtanítsam nekik, hogyan kell szárnyalni, hisz a „verejtékes” munka meghozza a gyümölcsét. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik, esélyt kell adnunk, hogy kibontakoztassák a gyermekek a személyiségüket, a tehetségüket. S ebben kell támogatni őket.

A tanulmányaid mellett hogyan jut időd a hobbidra is, amit szintén kiemelkedően végzel. Zenélsz, énekelsz (versenyzel? vagy fellépések?), és emellett még fotózol is. Legutóbb a diplomaosztón énekeltél az egyetem nagyközönsége előtt. Hol halhatunk még téged?

Ének-zeneis múltamnak köszönhetően a zene még mindig nagy szerepet tölt be az életemben. Annak okán, hogy tanulmányaimat a Pedagógusképző karon is végzem, a zenélésre is lehetőséget kaptam. Vallom azt, hogy a zene jó hatással van a lélekre, fejleszti a személyiséget, csillapítja a fájdalmat, közösséget kovácsol össze, segíti a tanulást és még folytathatnám. Egy példát hozva az életemből: amikor édesanyám nem érezte jól magát, mindig arra kért, hogy játszak valamit a hegedűmön. A hegedű hallatán megnyugodott, a zene segítette a pihenésben, enyhítette a rossz közérzetét. Mindez mi, ha nem jótékony hatás?

A fellépéseket, versenyeket egyik csoporttársammal szoktam vállalni, Mátrai Györggyel. Legutóbb a Neumann János Egyetemen megrendezett Zenei világnap alkalmából léptünk fel a Retro jegyében a közönség bevonásával. Azóta érkezett pár felkérés, de ez maradjon egyenlőre még meglepetés.

A zene nyitottá tett, éppen ezért hatalmas az érdeklődési köröm. A tanulás, a szakdolgozat írása, a fellépésekre készülés, valamint magánéletem mellett van még időm másra is? Természetesen igen. A gyakorlati helyemen szorgalmazott szabadidő- magánélet- munka harmóniát én is tartom. Egyrészről fontos, hogy az ember olyan munkahelyen helyezkedjen el, ahol jól érzi magát. Másrészről az is meghatározó, hogy ki tudjon kapcsolódni a hobbija által. Az én kikapcsolódásom forrása a fényképezőgépem. Korábban elvégeztem már egy képzést, amely által elsajátíthattam ezen művészet, kreativitás alapjait, most viszont a szeptemberben induló „Fotógráfus és fototermék kereskedő OKJ képzést” kezdtem el. Fényképezni annyit jelent, mint kivonni a valóságból az időt egy pillanat erejéig, majd ezt a pillanatot visszaadni az időnek. Éppen ezért érdekes ez számomra, megörökíteni a vissza nem térő pillanatokat, amely által nem tekintjük elfeledettnek.  

Az interjúmat az alábbi sorokkal zárnám:

„Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről.” (Böjte Csaba)