Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

A kecskeméti MKT ifjúsági tagozatának elnökével beszélgettünk

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Közel egy éve beszélgettünk utoljára Varga Bencével. Akkor még csak terv volt a Magyar Közgazdasági Társaság kecskeméti ifjúsági tagozatának megalakulása. Azóta az álom valósággá lett és ő lett az elnöke ennek a remek csapatnak.

 

Mutasd, be kérlek röviden a szervezetet azoknak, akik még nem hallottak rólatok.

Az MKT NJE Magyarország legrégebbi és máig legjelentősebb közgazdász szervezetének, a Magyar Közgazdasági Társaságnak a Neumann János Egyetemen működő diákszervezete. Olyan motivált hallgatók közössége, akik tanulmányaik mellett szakmai konferenciákon, tréningeken, előadásokon képzik magukat. A szervezetben való aktív részvétel segít a hallgatók számára a tevékenységükhöz kapcsolódó szakmai tudásra szert tenni. A szervezet három alappillére a szakmaiság, közösség és társadalmi felelősségvállalás. Az érdeklődők részletesebben is olvashatnak a szervezet tevékenységeiről a weboldalunkon.


Szeptember végén lezajlott a tagtoborzótok is és elindult a munka. Mik most a közel jövőbeni terveitek?

A szervezet megalapításában 12 fő vett részt, amit az első toborzás után a szigorú felvételi követelmények ellenére további 15 fővel sikerült növelnünk. Ennek köszönhetően az első félévünkben 27 fővel kezdjük meg a tevékenységünket. A szervezet tagjai gyakorlati tapasztalatot, kapcsolatokat és személyi fejlődést szeretne elérni, így az elsődleges cél, hogy ezeket biztosítsuk számukra a különböző szakmai megjelenések és rendezvények szervezése során. Hosszútávú célunk, hogy az egyetem legmeghatározóbb diákszervezetévé váljunk és minél több lehetőséget biztosítsunk a hallgatóknak a tanórákon kívüli szakmai fejlődésre.


Legközelebb milyen programon találkozhatnak veletek a hallgatótársaitok?

Egyelőre ez legyen titok, de hamarosan kiderül. Addig is érdemes követni az oldalunkat és figyelni a híreket, hogy időben értesülni tudjatok a közelgő eseményekről.Az eddigi beszélgetések és az NJE GTK honlapján megjelent beszámolóid alapján tudható, hogy nagyon sokoldalú hallgató vagy, aki minden téren kiválóan helytáll. Hogyan osztod be az idődet? Van valami bevált trükköd vagy technikád?

Meglátásom szerint a titok abban rejlik, hogy az ember azt tanulja, és azzal foglalkozzon, amit szeret, hiszen akkor a szabadidejében is szívesen fordít rá minőségi időt. Emellett az MKT egyik előnye, hogy a kezdetektől fogva összetartó közösséget formálunk, így bármikor lehet számítani a tagok segítségére, támogatására.


Azért ugye jut idő pihenésre is? Hogyan szoktál feltöltődni és kikapcsolódni?

A munka mellett szabadidőmben szívesen sportolok, hiszen a lelki egészség fenntartásához is nagyon fontos a rendszeres testmozgás. Közel állnak hozzám a küzdősportok, készséggel futok és a konditeremben is legalább heti rendszerességgel megfordulok. Jelenleg dolgozunk egy MKT Sportklub megalakításán ahová várunk minden sportolni vágyó hallgatót.