Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő döntője Kecskeméten

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A vetélkedő döntőjét - élő show keretében - a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben rendezték meg március 12-én, kedden. A zsűri tagjai között ott volt Dr. Pázmándi Kinga, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja is.

 

Az 5letből jövő! vetélkedőt 2016 óta immáron harmadik alkalommal rendezi meg az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. Az első évben csak kecskeméti diákok jelentkezését várták, tavaly a megyei kiterjesztésnek köszönhetően már számos Bács-Kiskun megyei településről érkeztek pályázók, míg idén pedig már egy megyei jogú város, Szeged is bekapcsolódott a vállalkozói vetélkedőbe.

A díjátadó ünnepségen a verseny fővédnökeként Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a diákokat, és reményét fejezte ki, hogy a megszerzett tapasztalatok a fiatalok javára fognak válni.

A verseny szervezői részéről Szalai Anna, az AIPA ügyvezetője elmondta, hogy számos újítást vezettek be az idei évben, mint például az e-Mentor rendszert, vagy a virtuális Bankkártya bevezetését, amelyek jól teljesítettek és felkeltették a versenyzők érdeklődését. Utóbbi plusz motivációt is jelentett a diákok részére.

A verseny és a program nem titkolt célja volt, hogy a diákok megismerkedjenek a vállalkozói léttel, ötletgenerálás fogásaival, üzleti terv részletes kidolgozásával, s az is, hogy a résztvevők vállalkozói készségeit, de önismeretüket, társas kompetenciáikat, pénzügyi kultúrájukat is fejleszteni tudják.

A zsűri tagjai Horváth József, az UniCredit Bank Zrt. vállalati régióvezetője, Boros Áron, az MKB Consulting Kft. ügyvezetője, Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezetője, Dr. Pázmándi Kinga, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Palásti György, a Onecreative Marketing Professional Kft. ügyvezetője voltak.

A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a döntőbe jutó öt csapat életképesnek ígérkező és valós problémára megoldást kínáló ötlettel próbálta meg elnyerni a fődíjat. A zsűri végül egyórás egyeztetés után úgy döntöttek, hogy idén a 2ZsVRF nevű kiskunhalasi csapat viheti haza a szabadon felhasználható nyereményt. A verseny idei évi újításai között bevezetett virtuális bankkártya is nagy sikert aratott.

A verseny főtámogatói - köztük a második díjat felajánló Neumann János Egyetem -  jóvoltából a döntőbe jutott csapatok a verseny kihívásokkal teli hónapjai során a virtuális bankkártyájukon megspórolt összeget is elnyerték. Egyetemünk nevében a Pentagok csapatának a díjat dr. Pázmándi Kinga, a gazdaságtudományi Kar dékánja adta át.

A verseny végeredménye:

1. 2ZsVRF csapat, Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégium, Kiskunhalas. Az 1. helyezett nyereménye: 1.000.000 Ft

2. Pentagok csapat, Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét. A 2. helyezett nyereménye: 750.000 Ft

3. E5fős Társaság csapat, Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged. A 3. helyezett nyereménye: 500.000 Ft

3. Egyenlőbbek csapat (holtversenyben), Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziuma, Kecskemét. A 3.helyezett nyereménye: 500.000 Ft

5. EconoMates csapat, Szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szeged. Az 5. helyezett nyereménye: 200.000 Ft