Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Első lépés a továbbhaladásban – mi is az a felsőoktatási szakképzés, a „FOSZK”?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A felsőokatási szakképzés (FOSZK) felsőfokú képzettséget biztosít, a képzési idő 4 félév. A képzést csak felsőoktatási intézmények indíthatják, állami ösztöndíjas és önköltséges formája is van. Az ilyen végzettséggel asszisztensi, ügyintézői, szervezői és irodai adminisztrátori munkakörökben helyezkedhetsz el, vagy kedvező továbbhaladási feltételekkel egyetemi alapszakon folytathatod a tanulmányaidat!

 

Miért válaszd, mikor válaszd?

  •         A FOSZK felsőfokú képzettséget ad, ami előnyt jelent majd az álláskeresés során.
  •   A jogszabályi minimum ponthatár 240, ami alacsonyabb, mint az alapképzési szakok esetében, így nagyobb eséllyel jutsz be állami ösztöndíjas képzésre. Tehát, ha úgy érzed, hogy az alapképzésre történő bekerüléshez kevés a pontod, akkor jelentkezz FOSZK-ra!
  •  Ha a FOSZK után továbbtanulsz valamelyik alapszakunkon, akkor jelentős számú kreditet elismerünk, ami legalább fél, de akár másfél évvel is lerövidíti az alapszakos tanulmányaidat.
  •  A FOSZK a besorolási gazdaságtudományi alapszakon, de más alapszakon is lehetőséget nyújt a továbbhaladásra (pl. gazdálkodási és menedzsment FOSZK–kal folytathatod pénzügy és számvitel, vagy nemzetközi gazdálkodás alapszakon is).
  •   Ha gazdasági alapképzési szakon folytatod a tanulmányaidat, akkor az alapszakos felvételi során 10-32 többletpontot kaphatsz a FOSZK okleveled eredményétől függően (ezzel az állami ösztöndíjas ponthatárt is nagyobb eséllyel elérhető).
  •  Egyszerű a jelentkezés a www.felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül.
  •  Az NJE GTK FOSZK* kizárólag nappali képzési rendben, állami ösztöndíjas és önköltséges formában indulhat, hipermodern, impozáns képzési helyszínen, az új egyetemi Campusban.

A gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. A képzés megismerkedsz a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokkal, a döntéstámogatás és a kontrolling módszertani alapjaival, az információs és a kommunikációs technikákkal. Ha szeretnél átfogó, általános ismeretekkel rendelkezni az üzleti élet szinte összes területén, akkor a gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés tökéletes választás számodra.

MINTATANTERV


A kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

birtokában átlátod majd az áruforgalmi folyamatokat, ismerni fogod a kereskedelmi vállalatok anyag- és információáramlásának legfontosabb összefüggéseit. Alkalmas leszel információk gyűjtésére és kezelésére kereskedelmi területen, ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartásra, vállalkozás marketingtevékenységében való részvételre, felmérések, kérdőívek készítésére, piackutatásban való közreműködésre. A képzés után a kereskedelem és marketing területen bevethető közgazdász-asszisztensként vár a vállalati szféra!

MINTATANTERV


A pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés

célja a hallgatók felkészítése olyan közgazdasági alapműveltség megszerzéséhez a pénzügyi, illetve a számviteli alkalmazásokhoz kapcsolódó módszertani ismeretekkel, melyek alapján képesek lesznek pénzügyi és számviteli rendszerek átlátására, működtetésére. Ha olyan közgazdász-asszisztens szeretnél lenni, aki elméleti és gyakorlati tudásának birtokában magabiztosan el tudja látni a vállalati és az állami szférában működő szervezetekben jelentkező feladatokat, válaszd a pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzést!

MINTATANTERV

 

Ha kérdésed van, informálódj a GTK honlapján, vagy keress minket az elérhetőségeinken!

 

*Az aktuálisan induló FOSZK-okról a felvi.hu felületein lehet tájékozódni.

 

Felsőoktatási szakképzés